Ce pași vor trebui urmați pentru a te putea vaccina anti-COVID-19

De Unica.ro, pe
Românii care vor dori să se vaccineze împotriva COVID-19 vor putea face acest lucru prin programare online, prin telefon, prin medicul de familie sau prin intermediul direcției de asistență socială, conform G4media.

Ordinul care detaliază campania de vaccinare arată cum vor fi vaccinați românii împotriva COVID-19 încă se află în curs de aprobare de către Ministerul Sănătății, Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Dezvoltării.

Vaccinarea se va face pe bază de programare, în vederea evitării aglomerațiilor. Programările în centrele de vaccinare se vor face online, prin telefon, prin medicul de familie sau prin intermediul direcției de asistență socială.

La intrarea în centrele de vaccinare, oamenilor li se va lua temperatura prin scanare. Persoanele cu temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius nu vor fi lăsate să intre. Programarea se va verifica pe baza buletinului. Oamenii vor trebui să completeze un chestionar de triaj și să înmâneze formularul pentru consimțământul informat. La triaj, un cadru medical va verifica dacă persoanele programate au vreo contraindicație la vaccinare.

În punctul de vaccinare, se scanează datele personale, se administrează vaccinul și se introduc datele în Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV) sau în registrul de vaccinare în format hârtie, după cum arată Libertatea.

Persoanele vaccinate vor aștepta 15 minute în spațiul pentru supraveghere. Dacă în acest timp nu apar reacții adverse, persoanele vaccinate pot părăsi incinta.

Persoanele vaccinate vor primi o adeverință de vaccinare fie în format electronic, fie pe hârtie. Ulterior, ele urmează să fie informate prin SMS sau e-mail pentru prezentarea la cea de-a doua doză a vaccinului.

Foto – Pexels

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter