Pacienții cu transplant sau pe liste de așteptare, prioritate la vaccinare

De Unica.ro, pe
Pacienții cu transplant sau aflați pe lista de așteptare sunt categoriile de persoane cu prioritate la vaccinare, după cum arată Comitetul Național de Vaccinare.

Decizia îi include și pe cei care au aceeași adresă de domiciliu cu pacienții cu transplant sau de pe listele de așteptare. CNCAV a precizat că pentru vaccinarea acestei categorii de bolnavi se va folosi „produsul a cărui schemă de vaccinare se realizează în cel mai scurt interval de timp între doza 1 și doza 2”, adică vaccinul Pfizer, după cum arată Libertatea.

Vaccinarea se va putea face doar după un consult medical realizat în prealabil. Consultul trebuie să aibă loc înainte de transplant în cazul pacienților de pe listele de așteptare și la șase luni după transplant.

Citește și: Ce trebuie să faci dacă ești în carantină în perioada când ar trebui să faci rapelul

De asemenea, pacienții cu transplant sau pe liste de așteptare pot declara pe propria răspundere datele persoanelor cu care locuiesc la același domiciliu, pentru ca acestea să fie incluse pe lista celor care solicită vaccinarea.

Categoriile prioritare se pot vaccina fără a fi necesară programarea în platforma electronică. Reprezentanții centrelor de transplant trebuie să informeze centrul de vaccinare cu 72 de ore înainte de data la care persoanele vor să se vaccineze.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter