OMS, despre varianta Omicron: Apar tot mai multe dovezi că provoacă simptome mai ușoare

De Unica.ro, pe

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a transmis că noua varianta de SARS-CoV-2, Omicron, ar provoca simptome mai ușoare decât tulpinile apărute anterior.

OMS susține că apar tot mai multe dovezi cu privire la faptul că Omicron, cea mai nouă variantă a virusului SARS-CoV-2, provoacă simptome mai ușoare față de varianta Delta.

Citește și: Loredana Chivu, criticată de fani că își editează excesiv pozele: „Doamne ferește! Ești horror!”

Lucian Viziru, în spital de Revelion. Artistul a fost suspect de infarct

Ce s-a întâmplat cu Lorelai Moșneguțu, câștigătoarea „Românii au talent” din 2017. Ce a făcut cu premiul de 120.000 de euro

De ce s-a dus Loredana Groza la munte cu Nick Casciaro, câștigătorul X Factor România 2021

OMS, vești bune despre varianta Omicron

Sunt din ce în ce mai multe studii care arată că Omicron infectează partea superioară a corpului, spre deosebire de alte variante care ar putea provoca pneumonie severă, a declarat Abdi Mahamud, managerul pentru monitorizarea COVID-19 din cadrul OMS, potrivit Digi24.

Însă, spre deosebire de tulpinile anterioare, Omicron este multă mai transmisibilă și va deveni dominantă în următoarele săptămâni și o amenințare în țările cu o rată mică de vaccinare, a mai spus reprezentantul OMS.

Unul dintre studiile care susțin aceste date a fost făcut în Africa de Sud, iar Abdi Mahamud atrage atenția asupra faptului că ar putea fi un caz particular, dat fiind faptul că acolo trăiește o populație tânără, printre alți factori.

Nu este clar dacă pentru această variantă a noului coronavirus va trebui un vaccin special sau cele deja existente vor fi eficiente.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter