Obiceiuri alimentare la care să renunți până în 30 de ani

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Marți, 29 martie 2022, 15:51
Când ajungi la 30 de ani, corpul tău începe să se schimbe, de aceea trebuie să fii mai atentă la stilul de viață. Vezi la ce obiceiuri alimentare ar trebui să renunți ca să rămâi sănătoasă și după această vârstă.

Nu mai mânca cereale dulci

Când erai mică, un bol cu cereale dulci părea cea mai bună variantă pentru micul dejun. Când ajungi, însă, la 30 de ani, dulciurile consumate la prima oră nu fac decât să îți scadă glicemia după câteva ore și să te lase fără energie. În plus, vei ajunge să alegi cele mai nesănătoase produse, doar ca să îți potolești foamea și pofta de dulce. Dacă vrei să eviți astfel de probleme, mănâncă dimineața ouă, ovăz, pâine prăjită și avocado, fructe sau iaurt.

Nu mai bea cafea pe stomacul gol

Nu există greșeală mai mare decât să renunți la micul dejun și să te mulțumești doar cu o cafea. Organismul tău este slăbit după o noapte lungă și ai nevoie să te hrănești la prima oră. Dacă ai impresia că o cană de cafea poate înlocui un mic-dejun sănătos, până la prânz vei ajunge să mănânci produse nesănătoase, bogate în zahăr.

Nu mai alege gustări nesănătoase

Oricât de apetisantă ar părea brioșele de la cafeneaua din colț, mulțumește-te cu un măr. Este mult mai sănătos și îți dă energia de care ai nevoie ca să reziști între mese. Merele sunt pline de fibre, nu îți dau peste cap nivelul de zahăr din sânge și au foarte puține calorii. O alegere la fel de sănătoasă o reprezintă și migdalele. Sunt sățioase și pline de vitamine și minerale!

Nu mai bea ca în facultate

Nu spune nimeni să nu mai consumi câte un cocktail din când în când, la ocazii speciale, dar nu mai poți bea chiar ca la 20 de ani. Când te apropii de 30 de ani, trebuie să ai mai multă grijă de organismul tău, pentru că mahmureala de a doua zi va fi mult mai puternică. În plus, după o noapte în care ai consumat alcool, alegerile tale alimentare sunt nesănătoase.

Nu te înfometa

Dacă vrei să slăbești, înfometarea nu este o variantă. Ai nevoie de nutrienți ca să fii sănătoasă. Nu sări peste mese și nu tăia din calorii, pentru că nu îți vei face nicio favoare. Când mănânci mai puțin decât ai nevoie, devii irascibilă, iar când te hotărăști să renunți la dietă, ajungi să mănânci mult mai mult decât ai nevoie.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter