Cori Grămescu contestă beneficiile dietei Rina: „E un meniu complet dezechilibrat nutrițional”

De Simona Tudorache, pe Ultimul update Marți, 25 aprilie 2023, 18:07

Dieta Rina și-a făcut rapid intrarea în viața multora dintre noi. Deși este renumită pentru felul în care îți modelează corpul, Cori Grămescu susține că are efecte devastatoare asupra organismului.

Nutriționistul susține că cei care o au adoptat-o se confruntă după cu carențe nutriționale și probleme digestive, iar kilogramele revin rapid înapoi.

Cori Grămescu: „Dieta Rina lasă în urmă carențe nutriționale”

“Oamenii caută prea mult soluții rapide, cu rezultate vizibile imediat, fără să analizeze impactul, pe termen lung, pe care aceste decizii îl au. Vă dau un singur exemplu – dieta Rina- este cea mai populară dietă în România, deși e un meniu complet dezechilibrat nutrițional, care lasă în urmă carențe nutriționale, metabolism încetinit, procent de grăsime corporală prea mare și probleme digestive”, spune Cori Grămescu pentru Doctorulzilei.ro.

Citește și: Dieta Rina: Păreri pro și contra

„Acele kilograme pierdute revin la fel de repede înapoi”

Nutriționistul are convingerea că acest regim este adoptat de cei care își doresc să slăbească rapid, dar nu vor să apeleze la un specialist.

 “Și totuși, lumea îl preferă pentru că nu trebuie să facă sport, nu trebuie să meargă la nutriționist și pentru că slăbesc rapid. Nu se gândesc deloc că acele kilograme pierdute revin cel puțin la fel de repede înapoi și că această fluctuație de grăsime și greutate nu are prea mare legătură cu voința , ci cu afectarea metabolică la care femeile se supun mâncând atât de dezechilibrat”, mai spune Grămescu.

„Acest gen de decizii cu rezultate pe termen scurt vor continua să agraveze starea de sănătate”

Vedeta le recomandă celor care vor să câștige lupta un kilogramele un regim de viață echilibrat și îi sfătuiește să se documenteze mai bine în privința produselor pe care le consumă.

 “Din păcate, până când oamenii nu vor înțelege că nu există scurtături, că trebuie să investească timp ca să înțeleagă ce trebuie să mănânce și ce înseamnă o viață echilibrată, acest gen de decizii cu rezultate pe termen scurt vor continua să agraveze starea de sănătate și să afecteze negativ forma fizică, relația cu mâncarea și percepția asupra unui stil de viață echilibrat”, mai spune ea.

Intervale orare la care trebuie luate mesele în dieta Rina

 Micul dejun – 04:00 – 12:00;

Prânzul – 12:00 – 14:00;

Cina – 18:00 – 20:00;

Citeşte și: Dieta Rina – cum slăbeşti rapid mâncând disociat

Dieta Rina ziua 1. Ziua proteinelor

În prima zi se consumă doar proteine: carne de pui, carne de curcan, carne roșie, pește, ouă fierte sau brânză. Este important să nu se depășească 200 de grame de proteine la prânz, ceea ce înseamnă nu mai mult de 3 ouă fierte sau 3 felii de pui.

Carnea se va fierbe, se va găti la cuptor sau la grătar. Se poate adăuga în meniu și o supă sau o salată fără ulei, iar la cină porția trebuie să fie mai mică, fiind exclusă supa și salatele.

Dieta Rina ziua 2. Meniu ziua legumelor

În ziua a doua servim doar legume gătite la abur sau la cuptor asezonate cu ierburi sau sos de roșii. Porția de la cină trebuie să fie, de asemenea, mai mică.

Dieta Rina ziua 3. Ziua carbohidraților

În cea de a treia zi se consumă paste cu sos de roșii sau pizza vegetariană, pâine integrală și sunt admise produsele de patiserie și prăjiturile, dar în cantități mici, inclusiv înghețata și ciocolata neagră.

Dieta Rina ziua 4. Ziua fructelor și a vitaminelor

În această zi se consumă fără restricții fructe, legume, nuci și semințe. Pot fi servite crude, uscate sau în fresh-uri, la un interval de două ore distanță.

Cum ne menținem

După ce au trecut cele 90 de zile ale dietei Rina, pentru a evita efectul de yoyo și îngrășarea rapidă, este recomandată a doua parte a regimului – etapa de menținere.

1. La micul dejun se optează pentru fructe. Se pot consuma și sub formă de sucuri naturale făcute în casă.

2. Suntem atenți la asocierile alimentare. Nu amestecăm niciodată proteine cu carbohidrați.

3. Consumăm un singur tip de nutrienți la o masă. Este important să respectăm în continuare principiul dietelor disociate și să nu combinăm mai multe tipuri de proteine.

4. Cina trebuie să reprezinte jumătate din cantitatea de mâncare consumată la prânz. Poate fi aceeași mâncare rămasă de la prânz sau ceva diferit, dar care să respecte principiile dietelor disociate.

5. Facem în continuare mișcare fizică. De preferat, de trei ori pe săptămână, pe parcursul celor 90 de zile de dietă Rina.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter