Carmen Brumă explică de ce ne îngrășăm când ținem post. Care este cea mai frecventă greșeală pe care o facem

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Joi, 06 aprilie 2023, 15:22

Carmen Brumă a explicat care este greșeala cea mai mare care duce la acumularea kilogramelor nedorite în cazul persoanelor care țin post.

Ne aflăm în postul Paștelui și multă lume postește în această perioadă. Se întâmplă adesea ca postul să fie asociat cu dietele de slăbire, dar acest lucru este eronat, spune Carmen Brumă, expert în nutriție. Ea a explicat că postul nu este despre înlocuirea alimentelor convenționale cu variante vegetale, ci este despre cumpătarea alimentară și despre consumul alimentelor de bază cât mai puțin procesate.

„Postul nu este despre îndestulare!”

“Postul Paștelui este postul cel mai lung din timpul anului. Sunt foarte multe persoane care, să zicem, mănâncă cumva dezechilibrat și ajung să constate la finalul perioadei de post că au luat câteva kilograme.  

Dacă te gândești la post ca la o metodă de slăbire, din start ai pornit greșit. Nu spun acum că este obligatoriu să mă îngrașe postul. Postul nu este neapărat despre îndestulare, despre îmbuibare. Postul implică și o anumită atitudine și cumva o reducere la nevoile de bază. Nu trebuie neapărat să înlocuiești, așa cum se întâmplă în foarte multe cazuri, alimentele convenționale cu varianta lor de post.

„Ideea e să mănânci alimente de bază”

Citeşte şi: Carmen Brumă te învață cum să nu te îngrași în post. Ce alimente ar trebui să eviți

Dacă tu mâncai înainte hamburger, acum să mănânci hamburger de post. Nu, ideea este să te poți abține, să mănânci alimente de bază, alimente cât mai aproape de starea lor naturală. Unul dintre scopurile inițiale ale postului este detoxifierea organismului. Ori, pe bune, cu hamburger de post nu prea detoxifici nimic.” – a explicat partenera de viață a lui Mircea Badea, pentru ego.ro.

„Aceasta este o greșeală foarte mare, care duce la îngrășare!”

Una dintre greșelile de bază pe care le fac cei care postesc și care duc la acumularea kilogramelor nedorite este legată de renunțarea la mesele principale ale zilei. Experta în nutriție spune că persoanele care aleg să ciugulească mici cantități de mâncare pe tot parcursul zilei, în loc să mănânce trei mese principale, sunt mai predispuse riscului de a se îngrășa.

Citeşte şi: Top 5 rețete de post delicioase, testate și recomandate de vedete

“De exemplu, să zici că nu vrei să mănânci o masă pentru că poate vrei să mai slăbești și să ciugulești toată ziua, să ai niște cornulețe de post, niște sticksuri de post, niște alune, nuci, semințe pentru că ai auzit că sunt sănătoase și să ciugulești toată ziua, să nu îți stea gura, practic. Aceasta este o greșeală foarte mare, care duce la îngrășare.” – a completat Carmen Brumă.

Recomandarea expertei în nutriție pentru a trece peste post fără a ne îngrășa este să ne asigurăm că mâncăm suficiente proteine vegetale din surse diferite. În plus, alimentele care conțin multă vitamina C, cum sunt lămâile sau pătrunjelul, contribuie la o mai bună absorbție a fierului din sursele vegetale consumate.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter