Mihaela Bilic a explicat de ce se îngrașă 80% dintre oameni. „Nu din mâncare. Punct!”

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Marți, 25 aprilie 2023, 17:48

Mihaela Bilic a explicat în cadrul podcastului „Fain&Simplu”, moderat de Mihai Morar, care este principalul dușman al siluetei.

Expertul în nutriție este de părere că ronțăitul este cel mai dăunător obicei care nu ne lasă să câștigăm lupta împotriva kilogramelor nedorite.

„80% dintre oameni se îngrașă nu din mâncare – ciorbă și tocăniță , ci din ciuguleli. Cel mai greu dezvăț e ronțăitul, nu statul la masă și mâncatul celor trei mese pe zi, ci ronțăiala dintre mese. Abia când ai eliminat ronțăiala dintre mese, atunci ești profesor la acest capitol. Să ai cinci ore pauză. Apoi mâncăm, iar apoi ne oprim.

Citeşte şi: Mihaela Bilic: „Dieta vegetariană grăbește instalarea menopauzei cu aproape doi ani”

Să așteptăm să ne fie din nou foame, de nota 6, 7. Și atunci să mâncăm din nou. Iar nici pe asta cu trei mese nu mai eset garanată că ți-o poți permine. Este în funcție de vârstă, de siluetă, de metabolismul tău, de câte cure de slăbire ai ținut. Cine a zis că trebuie să mâncăm de trei ori pe zi?

Gândiți-vă la geneză, nici măcar nu mâncau pe dată pe zi. Nu mâncam o dată pe zi. Și atunci dacă vin astfel de cercetători și ne spun – nemâncatul, postul, a fi slab e șmecherie, poate oamenii vor începe să…

Citeşte şi: Mihaela Bilic: „Dieta vegetariană grăbește instalarea menopauzei cu aproape doi ani”

Că-l numim post intermitent sau cum vreți, haideți să mâncăm mai puțin. Noi ne îngrășăm pentru că avem prea multă mâncare, nu pentru că mâncarea este nesănătoasă. Ci că pentru că este prea multă. Punct!” – i-a dezvăluit Mihaela Bilic lui Mihai Morar.

„Nu există o rețetă care funcționează și alta nu!”

În urmă cu câteva săptămâni, Mihaela Bilic spunea, în cadrul unui alt interviu, că nu există o dietă anume după care să se poată slăbi, deoarece fiecare dintre noi suntem diferiți, avem nevoi diferite și, în mod evident, pierdem și acumulăm kilograme în altfel de moduri. Cert este că tot monitorizarea cantității de hrană ne ajută să avem o greutate normală.

„Le uităm! (n.r. dietele) Nu există o soluție! Nu există o rețetă care funcționează și alta nu! În final, până la urmă, e o chestiune de cantitate.

Citeşte şi: Mihaela Bilic: Broccoli este „dușmanul de moarte” al bacteriilor care cauzează ulcerul

Ori mâncatul puțin e ceva ce ne e greu să acceptăm, tocmai pentru că privim în jur, iată, îi vedem pe alții care mănâncă mai des, nutriționiștii ne spun că avem nevoie de trei mese plus două gustări și atunci pare că dacă mănânci o dată în zi ești cel mai ghinionist și bătut de soartă. Reglajul sau adaptarea cantității se face la persoana ta și la silueta ta.

„Femeile trebuie să consume mai puțin decât bărbații”

Ceea ce unii pot numi gustare, pentru alții poate să fie o masă copioasă și sățioasă. Sunt persoane, mai ales femei, că noi, femeile, obligatoriu trebuie să consumăm mai puțin decât bărbații, avem de două ori mai multe celule adipoase și metabolismul nostru este mult mai lent, o cantitate mai mică de mușchi și atunci femeile prin definiție mănâncă mai puțin decât bărbații.

Ceea ce pentru tine ca femeie poate să fie o masă, un castron de ciorbă, trei polonice de ciorbă, e masă cu fel unic, pentru soțul tău sau pentru partenerul tău este doar debutul sau primul fel dintr-o masă.” – a declarat ea la FRESH by UNICA.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter