O nouă tulpină de SARS-CoV-2, descoperită în Finlanda. Testele PCR ar putea să nu o detecteze

De Unica.ro, pe
O nouă tulpină de SARS-CoV-2 a fost descoperită de cercetătorii din Finlanda. Experții spun că testele PCR ar putea să nu o detecteze.

Cercetătorii de la Universitatea din Helsinki au depistat la un pacient o nouă tulpină de SARS-CoV-2. Aceștia spun că acest tip de coronavirus are un cod genetic diferit față de tulpinile descoperite anterior.

Citește și: Șase noi tipuri de coronavirus, descoperite de cercetători în lilieci

„Nu aș fi încă îngrijorat, deoarece nu avem informații clare că această nouă tulpină ar fi mai ușor de transmis sau că ar afecta imunitatea cauzată de faptul că am avut deja virusul sau că am primit vaccinul”, a explicat Ilkka Julkunen, profesor de virologie la Universitatea din Turku, potrivit Libertatea.ro.

Oamenii de știință nu știu dacă varianta Fin-796H este mai contagioasă sau cum reacționează la vaccinul împotriva COVID-19, însă au considerat semnificativ faptul că aceasta ar putea să nu fie descoperită la testele PCR.

Citește și: SADS-CoV, noul tip de coronavirus care se poate transmite de la porc la om

„Incapacitatea testelor de a-l recunoaște, ceea ce înseamnă că aceste mutații au apărut în secțiunea pe care se bazează testul PCR, este cea mai importantă informație despre această variantă în acest moment”, a spus cercetătorul clinic Taru Meri.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter