O femeie a murit de COVID-19, după ce a primit plămânii unui donator infectat

De Unica.ro, pe
O femeie din SUA care a fost supusă unui transplant de organe, a murit de COVID-19 după ce a primit plămânii unui donator infectat cu virusul SARS-CoV-2. 

O femeie din Michigan, SUA, a suferit un transplant pulmonar la Spitalul Universitar din Ann Arbor. Înainte de intervenție, aceasta a fost testată negativ pentru COVID-19. La două luni după aceea, femeia a murit de COVID-19 pentru că plămânii pe care îi primise erau infectați cu SARS-CoV-2.

Organele au fost recoltate de la o femeie care a suferit leziuni cerebrale severe într-un accident de mașină și care a fost testată pentru COVID-19, însă testul s-a dovedit a fi fals negativ.

Citește și: Un bărbat a murit după ce a luat prea mult Paracetamol pentru a se trata de COVID-19

Plămânii donați erau infectați cu noul coronavirus

La câteva zile după operație, pacienta care a primit plămânii a făcut febră, i-a scăzut tensiunea și a început să aibă probleme de respirație. Analizele au arătat o infecție a plămânilor, iar medicii au retestat-o pentru COVID-19. Rezultatul a ieșit pozitiv. Medicii au testat și o mostră de lichid pulmonar prelevat înainte de transplant din plămânii donați și s-a dovedit că donatoarea era infectată, potrivit Libertatea.ro.

„În niciun caz nu am fi folosit plămânii, dacă am fi avut un rezultat pozitiv al testului pentru COVID. Toate testele pe care le putem face pentru depistarea bolii le-am făcut”, a declarat dr. Daniel Kaul, de la Universitatea din Michigan.

Starea femeii care a suferit transplantul s-a degradat imediat și în ciuda eforturilor medicilor de a o salva, la 61 de zile de la operație s-a stins din viață.

Citește și: O fetiță de 9 ani a murit în somn la trei zile după infectarea cu COVID-19

Aceasta nu a fost singura infectată cu virusul SARS-CoV-2 în urma transplantului. Și unul dintre chirurgii care a atins plămânii a fost infectat, însă acesta s-a vindecat.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter