O a treia doză de vaccin ar putea fi necesară pentru persoanele vaccinate cu Pfizer

De Unica.ro, pe
CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat că persoanele care au fost imunizate cu serul produs de compania farmaceutică americană, în colaborare cu BioNTech, ar putea avea nevoie în cel mult 12 luni de la rapel de încă o doză de vaccin. 

Persoanele care au primit vaccinul Pfizer vor avea probabil nevoie de a treia doză în termen de un an de la imunizare, apoi ar putea fi nevoiți să se vaccineze anual pentru a fi protejați împotriva noilor tulpini ale virusului, a spus Albert Bourla.

O a treia doză de vaccin ar putea fi necesară pentru persoanele vaccinate cu Pfizer

“O variantă este că probabil va fi necesară a treia doză, între şase şi doisprezece luni, iar apoi va exista o vaccinare din nou în fiecare an, dar toate acestea trebuie confirmate. Pe de altă parte, noile tulpini vor juca un rol cheie ”, a declarat Albert Bourla CEO-ul Pfizer.

„Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus” a completat acesta, potrivit știrileprotv.ro.

Citește și: Funeraliile prințului Philip: Tradiția pe care familia regală o va încălca de dragul prințului Harry

Așa arăta Brigitte Sfăt înainte de operații: nu o s-o recunoști deloc!

Familia lui Nelu Ploieșteanu susține că solistul a fost neglijat de personalul medical

Andreea Bălan, mesaj pentru George Burcea la un an de la despărțire

Cercetătorii studiază durata anticorpilor obținuți prin cele două doze de vaccin Pfizer/ BioNTech, însă noile tulpini sunt o adevărată provocare în lupta pentru protejarea de COVID-19. Aceștia se tem că va fi nevoie de încă un rapel pentru a face față modificărilor suferite de virusul SARS-CoV-2.

Pfizer şi BioNTech anunțau în luna februarie că testează o a treia doză din vaccinul împotriva COVID-19, bazat pe tehnologia inovatoare a ARN-ului mesager, pentru a înţelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului SARS-CoV-2, precum cea britanică și cea apărută în Africa de Sud.

Momentan, Pfizer crede că vaccinul său are o eficiență de peste 95% până la șase luni după efectuarea celei de-a doua doze.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter