Numărul cazurilor de COVID-19 este în creștere la nivel global

De Unica.ro, pe
După șase săptămâni consecutive în care au scăzut, numărul cazurilor de COVID-19 este din nou în creștere la nivel global, a atras atenția directorul Organizației Mondiale a Sănătății. 

Numărul cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a crescut în toate țările, mai puțin Africa și regiunile Pacificului de Vest.

”Este dezamăgitor, dar nu surprinzător”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Citește și: Povestea bărbatului care se luptă cu sechelele bolii COVID-19 la un an de la vindecare

”Parţial pare să fie urmarea relaxării măsurilor de sănătate publică, circulaţiei în continuare a variantelor virusului şi a faptului că oamenii au lăsat garda jos”, a precizat acesta.

”Este regretabil că acest lucru se întâmplă după aproape trei luni de când unele dintre ţările dezvoltate au demarat campaniile naţionale de vaccinare”, a mai spus directorul OMS. Acesta a subliniat faptul că vaccinarea nu este suficientă pentru a ține departe virusul, ci trebuie respectate în continuare regulile de igienă, potrivit Agerpres.

Și în România a crescut numărul cazurilor de COVID-19

„Avem experienţa anului trecut, în momentul în care în Europa a început să apară  şi să crească numărul de cazuri, la un interval de 2-3 săptămâni, au apărut şi la noi şi apoi au crescut. Acelaşi lucru se întâmplă şi acum (…)  Foarte probabil că şi noi urmăm calea Europei, din păcate, şi în curând ne vom confrunta cu un număr şi mai mare de cazuri.

Citește și: Ce schimbări ar aduce în Europa un pașaport digital de vaccinare

În Timişoara şi în Timiş, din păcate, noi deja de două săptămâni simţim această creştere a numărului de cazuri şi presiune pe sistemul de sănătate, astfel încât cu greu mai facem faţă cazurilor severe care necesită internare”, a declarat medicul Virgul Musta la B1 TV.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter