Apelul ministrului sănătății către români: „Vaccinați-vă! Sistemul sanitar se pregătește pentru a patra oară”

De Unica.ro, pe

Ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat joi pe Facebook că „suntem în valul 4 al pandemiei, iar în spitale vin tot mai mulți pacienți infectați cu SARS-CoV-2”.

În ultimele 24 de ore, România a înregistrat 1.470 de cazuri noi de COVID-19, numărul pacienților internați la ATI ajungând la 322. Cazurile par să crească de la o zi la alta, în condițiile în care tulpina Delta constituie o amenințare.

„Am fost astăzi la Spitalul Universitar de Urgență București pentru a discuta cu managementul și cu personalul medical despre capacitatea spitalului pentru tratarea pacienților COVID-19 și despre pregătirea secțiilor”, a explicat Ioana Mihăilă. „Spitalul Universitar a intrat zilele astea în valul 4 cu 28 de paturi de ATI, 20 de paturi de terapia intermediară și 250 de paturi pe secții”.

Ministrul sănătății a mai adăugat cu această ocazie: „Vaccinați-vă! Sistemul sanitar se pregătește pentru a patra oară, dar arma cea mai sigură împotriva COVID-19 este vaccinul”.

Citește și: Liviu Vârciu, momente dificile după vindecarea de COVID-19. Cum se simte acum

Citește și: Studiu: schema completă de vaccinare reduce spitalizările cu 70%

Citește și: Apelul medicilor din Sf. Gheorghe către pacienți: „Nu vă mai tratați acasă cu palincă”

Citește și: Un fost ofițer CIA, care a numit pandemia „o farsă”, a murit de COVID-19

În București, în ultimele 24 de ore au fost raportate 245 de cazuri noi. Secțiile de Terapie Intensivă de la spitalele Marius Nasta, Victor Babeș și Matei Balș sunt ocupate în procent de 100%, pe când saloanele cu pacienți sunt 80% ocupate.

Ioana Mihăilă a vorbit cu câteva zile în urmă și despre copiii internați cu COVID-19. Marți, în spitale erau internați 2.300 de pacienți cu COVID-19, dintre care peste 70 sunt copii. „Fiecare dintre copiii care sunt internați pe secțiile de terapie intensivă și au forme moderate sau severe provin din familii nevaccinate”, a explicat Ioana Mihăilă. „Vorbim aici inclusiv de bebeluși, de sub 6 luni, care sunt internați împreună cu mamele, pozitive, nevaccinate”.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter