Mihaela Bilic: „Micul dejun e un moft”

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 13 mai 2019, 13:04
Medicul nutriționist Mihaela Bilic susține că oamenii ar trebui să renunțe la cele trei mese și să mănânce doar o dată pe zi. De asemenea, ea pledează pentru revenirea la carnea de porc și mâncărurile gătite acasă.

Aceasta a declarat că micul dejun este doar un moft și ar trebui înlocuit cu o cafea sau un cappuccino.

„(…) un cappucino, cafeaua cu lapte ţine de foame trei ore. Dar eu stau şi mă gândesc, nu mai departe de copilăria mea, eu nu-mi amintesc ca bunica mea să fi plecat la sapă, sculată la cinci dimineaţa şi să mănânce, dar ştiu că luau ceva sau trimiteau femeia cu mâncare la câmp, dar pentru masa de prânz. Deci nu, nu s-a pomenit asta cu micul dejun, este un moft”, a subliniat medicul nutriționist.

Totodată, Mihaela a vorbit și despre slăbit și diete.

Slăbitul a devenit o obsesie. Nu știm să facem față mâncării, când trăim în abundență. Noi nu avem din construcţie niciun fel de mecanism, organ, eu ştiut, instrument prin care să ne protejăm şi să stăm la distanţă de mâncare să n-o vrem, să nu o iubim, să nu ne placă, să n-o mâncăm. Şi atunci, în acest context, noi nu ştim să facem faţă mâncării, când trăim în abundenţă. Ştim foarte bine să ne descurcăm când nu avem ce să mâncăm, culmea, avem tot felul de mecanisme, organismul ştie să facă glucoză din orice, eh, în schimb beleaua este, când suntem înconjuraţi de bunătăţuri şi când suntem înconjuraţi de mâncare toate simţurile noastre se activează şi o vrem”, a declarat medicul nutriționist în emisiunea „Marius Tucă Show”.

Potrivit medicului, nu este bine ca oamenii să mănânce de trei ori pe zi. O dată, la prânz, este suficient.

Trebuie să ajungem din nou la acea normalitate poate în care oamenii chiar mâncau o dată în zi. Omenirea asta nu a avut ce să mănânce… de trei mese pe zi nu s-a auzit. În ultimii 20 de ani bieții oameni au avut parte de infantilizare, iar cei din jur ne ajută în această inftantilizare, dându-ne tot felul de recomandări”, a precizat Bilic.

Aceasta susține că „felul unic e perfect”, iar oamenii ar trebui să renunțe la două feluri de mâncare.

La prânz, un fel de mâncare, că e ciorbă, că e salată… două feluri de mâncare poate însemna două mese”, a explicat Mihaela Bilic.

Totodată, Mihaela a precizat că nu doar medicul nutriționist poate să creeze o cură de slăbire echilibrată și sănătoasă.

Cu siguranță din acest exces de proteine avem copii din ce în ce mai deștepți, din ce în ce mai înalți, trebuie să recunoaștem că există o evoluție a speciei, se vede clar față de generația noastră”, a afirmat ea.

„Un lucru foarte bun ca şi fel de a găti, fiertul, înăbuşitul este extrem de sănătos, dar nu trebuie să punem acolo grăsime. Tocana e o ciorbă mai groasă. (…) Pe mine mă sperie radicalismul românilor pentru un animal, porcul, care are doar beneficii”, a mai spus Mihaela Bilic.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter