Mihaela Bilic, care este cel mai dietetic preparat tradițional de sărbători: „E bun și în diete!”

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 07 februarie 2022, 13:11

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezei și toată lumea este nerăbdătoare să se înfrupte din bucatele treadiționale de Crăciun și Revelion. Cu toate că nu ne delectăm des cu mâncărurile festive, este foarte important să nu exagerăm la masă, deoarece o mare parte dintre preparatele tradiționale de sărbătoare sunt foarte consistente și foarte bogate în grăsimi, calorii și colesterol. Am spus “o mare parte” deoarece există și delicii de Crăciun și Revelion dietetice și sănătoase pentru noi. Este vorba despre piftie.

Medicul nutritionist Mihaela Bilic spune că piftaia este cel mai dietetic preparate tradițional din carne dintre toate acelea care există pe masa de săbătoare. De ce? Pentru că este preparată din carne fiartă și aspic. Bilic spune că piftia este bună chiar și în regimurile de slăbit proteice, datorită lipsei de glucide di compoziție.

Citeşte şi: Mihaela Bilic: Câte sărmăluțe putem mânca de sărbători pentru a nu ne îngrășa

“Piftia este produsul hipocaloric al Sărbătorilor, cel mai dietetic preparat făcut din porc… sau din curcan🤓

Ce e piftia? O carne fiartă cu usturoi, un fel de rasol consumat cu tot cu zeamă/supă. Doar că la piftie nu folosim bucăți nobile de carne, ci părțile de categoria a 2-a: picioare, urechi de porc sau tacâmuri de curcan. Important este să aibă zgârciuri, oase și șorici, adică multă gelatină și puțină carne.

Citeşte şi: Mihaela Bilic: „Și pâinea neagră, și cea prăjită îngrașă la fel de mult!”

Nici grasime nu prea avem în piftie, iar puțina care există se ridică la suprafață (ca la ciorbă) și poate fi îndepărtată după ce se încheagă/întărește. Prin urmare, piftia are sub 3% grasime, aproape 5% proteine (și mult colagen) totul cu numai 30cal/100g. Dacă nici asta nu e preparat dietetic, ce să zic!?! Suplimentar se potrivește și în dietele proteice, pentru că nu conține glucide, iar faptul că e fiert îl face ușor de digerat.

Citeşte şi: Care este meniul zilnic al nutriționistului Mihaela Bilic

Zeama întărită sub formă de gelatină e bogată în colagen și concentrată în calciu cu bioeficiență maximă, deci piftia poate deveni preparatul ideal pentru osteoporoză și probleme articulare. Cât despre siluetă, nicio grijă, chiar dacă o mâncați cu o felie de pâine, tot “de slăbit” se cheamă că este” – a explicat Mihaela Bilic, în mediul online.

Ca sa ai cele mai bune preparate, iata cum sa alegi carnea de porc pentru preparatele traditionale de Craciun!

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter