Medicul Virgil Musta, despre pandemia de COVID-19: „Suntem din nou în al 12-lea ceas”

De Unica.ro, pe

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara este de părere că „suntem din nou în al 12-lea ceas”, dat fiind că „la ritmul actual de cazuri noi şi de cazuri grave, niciun sistem de sănătate din lume nu va putea face faţă.”

Oricât încercăm să mai creştem numărul de paturi, se vor epuiza şi acestea foarte repede. Singura soluţie viabilă este să reducem rapid rata de infectare în comunitate, altfel vom urma şi noi exemplul tragic al Italiei, de la începutul pandemiei!, a mai afirmat medicul, potrivit Digi24.

Valul al patrulea al pandemiei de COVID-19 se resimte tot mai puternic în România, unde numărul cazurilor crește alarmant de la o zi la alta. În ultimele 24 de ore peste 5.600 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 și peste 1.000 de pacienți sunt internați în secțiile ATI. Rata incidenţei în Bucureşti a ajuns marţi, 28 septembrie, la 5,57 cazuri la mia de locuitori și autoritățile sunt pregătite pentru noi restricții.

Citește și: Alina Eremia are COVID-19. Cum se simte cântăreața după infecția cu SARS-CoV-2

Alina Pușcău, mesaj curemurător după ce a fost confirmată cu COVID-19: „Îmi distruge viața. E așa de greu”

Sunt persoanele vaccinate anti-COVID-19 la fel de contagioase ca cele nevaccinate? Medic: „Nimic nu poate fi mai fals”

Începe vaccinarea anti-COVID-19 cu a treia doză! Primul vaccinat, managerul Institutului „Matei Balș”

În secțiile ATI sunt numai persoane nevaccinate, atrage atenția medicul Virgil Musta

În decurs de mai puţin de o lună de zile, secţiile de terapie intensivă şi secţiile Covid din spitale s-au umplut. Din observaţiile noastre concrete de până acum, persoanele vaccinate fac foarte rar forme severe sau critice de boală, care să necesite internare în secţiile de terapie intensivă şi mai ales în situaţia unei patologii importante asociate. Persoanele nevaccinate fac mult mai frecvent forme severe de boală, a precizat Virgil Musta.

În Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, la terapie intensivă sunt internaţi numai pacienţi nevaccinaţi, iar pe sectiile COVID-19, 95% sunt pacienţi nevaccinaţi, a atras atenția medicul.

Cea mai mare problemă, potrivit specialistului, este că oamenii nu se vindecă suficient de repede pentru a elibera locurile din spital în ritmul în care vin noi pacienţi, chiar dacă spitalele se chinuie să facă rost de paturi noi.

Din cauza ritmului mult mai mare de infectare decât în celelalte valuri pandemice şi a formelor mai grave, nu putem externa pacienţii atât de repede pe cât ne vin alte noi cazuri.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter