Medicul Valeriu Gheorghiță: România este deja în scenariul în care se afla anul trecut Italia

De Unica.ro, pe

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a afirmat că România se află deja în scenariul în care era Italia în primele luni de pandemie în ceea ce privește situația din spitale. Medicul face din nou un apel către români.

Medicul militar Valeriu Gheorghiță susține că situația epidemiologică din România este foarte complicată, iar valul 4 este extrem de agresiv din cauza variantei Delta, care se răspândește mult mai ușor. Medicul a afirmat că țara noastră se află în același scenariu prin care a trecut și Italia la începutul pandemiei, dat fiind faptul că spitalele abia fac față numărului mare de persoane bolnave de COVID-19.

Mi-e teamă că deja suntem în acest scenariu, este cât se poate de evident că spitalele şi unităţile de primiri urgenţe sunt asaltate, sunt copleşite în momentul de faţă de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, lăsând la o parte celelalte categorii de boli, urgenţele, accidentele rutiere, arsurile, care vedem că se întâmplă în fiecare zi şi care generează victime care au nevoie de asistenţă medicală, a declarat Valeriu Gheorghiţă, potrivit Digi24.

Cum s-a ajuns din nou la o criză sanitară

Coordonatorul campaniei de vaccinare este de părere că s-a ajuns în această situație și din cauza faptului că foarte mulți oameni au refuzat vaccinarea din cauza informațiilor false care au circulat despre imunizare.

Vorbim de un procent mare de persoane ezitante, procent de persoane pentru care informațiile false transmise au avut un impact. Ridicarea restricțiilor a contribuit la demotivare. Cu atât mai mult cu cât situația epidemiologică era una foarte bună.

Să nu ne lăsăm păcăliți de informații din surse obscure, de la persoane care au apărut peste noapte și nu știm cine sunt. Să nu lăsăm garda jos.

Să înțelegem că dacă nu rămânem solidari și nu respectăm măsurile de prevenție, va fi extrem de complicat să depășim acest val 4.

Putem crește cât vrem numărul de paturi al ATI, să extindem capacitatea de internare, lupta nu va fi așa câștigată, a transmis medicul.

Citește și: Studiu: Două doze de vaccin Pfizer, eficiente în fața formelor grave de COVID-19 cel puțin șase luni

Un pacient a recunoscut că avea certificat fals de vaccinare înainte de a muri de COVID-19

Viorica de la Clejani, puternic afectată de COVID-19. Solista a stat 10 zile în spital

Purtarea măștilor de protecție anti-COVID-19 pe stradă redevine obligatorie

Valeriu Gheorghiță: Dragi români, vă rog să aveți încredere în noi!

Valeriu Gheorghiță a mai precizat că lupta împotriva virusului SARS-CoV-2 nu va putea fi câștigată dacă nu sunt respectate măsurile de prevenție și dacă numărul persoanelor vaccinate nu va crește.

Fără respectarea măsurilor de prevenție, a regulilor – igienă, mască, distanțarea fizică și vaccinare nu putem câștiga această lupta.

Dacă ne uităm la raportările zilnice – poate sunt persoane pe care azi nu le cunoaștem, dar mâine pot fi cei dragi nouă, rude, prieteni.

Fiecare persoană care azi se vaccinează va da posibilitatea altor bolnavi cu alte boli să poată fi internați în spitale, va lăsa un pat liber pentru ei.

Dragi români, vă rog să aveți încredere în noi, în medici, indiferent de situația pe care o avem azi în România, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter