Medicul Emilian Imbri: „Avem locuri libere în spital. E o relaxare. Sper să nu fie semnul de tsunami”

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 26 ianuarie 2021, 15:26
Numărul cazurilor de COVID-19 la nivel național a început să scadă și pentru prima oară după multe luni de pandemie, iar spitalele unde sunt tratați cei infectați cu virusul SARS-CoV-2 au locuri libere. Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș" din București, a declarat că s-au eliberat două paturi chiar și la secția ATI. 

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus este în scădere în România, iar primul semn că lucrurile au luat o întorsătură favorabilă s-a văzut în spitale, acolo unde, pentru prima oară după luni de zile, sunt paturi libere în secțiile de COVID-19.

Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș” din București a declarat pentru Digi24 că, deși secțiile ATI rămân pline, s-a redus presiunea în secțiile de COVID-19.

Citește online gratuit numărul de februarie al revistei Unica

„Avem în Spitalul Babeș 210 locuri libere, locuri în spital nu vorbesc de ATI ajungem cu tot cu Pipera, o locație pentru cazuri foarte ușoare, la 300 de locuri. N-am mai avut această situație din aprilie, anul trecut. Nu pot explica acest fenomen, care nu a început brutal, că nu de ieri s-a întâmplat.

De două-trei săptămâni am simțit o relaxare în cererea de la internare. La fel și cazurile cu simptomatologie mai severă, pe care le aveam din plin, cu necesar de oxigen îngrozitor de mare, și acestea s-au rărit ca număr. Lucrurile se pare că s-au mutat pe zona presiunii pe vaccinare.”

Medicul a dezvăluit că deși numărul pacienților de la Terapie Intensivă rămâne ridicat, chiar și acolo s-au eliberat paturi.

Citește și: Măsuri de relaxare în București, începând de luni. Ce restricții au fost ridicate

„Avem două paturi libere la ATI, ceea ce n-a mai fost demult.  Acest lucru vine să arate că ceva se întâmplă în bine. E o relaxare. Sper să nu fie semnul de tsunami, acea retragere și să urmeze ceva rău. N-ar avea de ce să se întâmple asta.

Dar se explică și prin faptul că persoanele nu se mai duc să se testeze, apelează la testele rapide, își fac singuri, se duc la centrele private, merg să constate dacă sunt sau nu pozitivi. Poate vor să evite să afle că sunt pozitivi și să piardă rândul la vaccinare. Nici din alte spitale nu mai există presiunea de a ne transmite cazurile pozitive. Eu zic că e un semn bun”, a mai precizat Emilian Imbri.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter