Medicul Beatrice Mahler: „Am motive să cred că valul 3 al pandemiei a început şi în România”

De Unica.ro, pe
După o perioada în care numărul cazurilor de COVID-19 scăzuse seminficativ, spitalele sunt din nou pline. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta", este de părere că România se confruntă deja cu valul trei al pandemiei de COVID-19. 

În ultimele zile a crescut numărul persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2, iar spitalele au devenit din nou neîncăpătoare. Medicul Beatrice Mahler spune că este îngrijorător cât de mulți pacienți tineri ajung la spital cu forme severe de COVID-19 și cu saturații mici de oxigen în sânge.

Citește și: Aproape 950.000 de români s-au vaccinat împotriva COVID-19 și s-au înregistrat 5.458 de reacţii adverse

„Secția ATI este complet plină, inclusiv unitatea mobilă. În secție sunt câteva locuri libere, acolo fluxul de internări – externări permite să putem face externări și să rămânem în cursul zilei cu câteva locuri, darultimele patru zile a însemnat o creștere a numărului de pacienți și asta mă îngrijorează. Iar cu tulpină britanică pe care o avem în circulație nu e deloc greu să avem o creștere a numărului de cazuri pentru că e extrem de contagioasă”, a declarat Beatrice Mahler, potrivit Digi24.

Medicul Beatrice Mahler: „Am motive să cred că valul 3 al pandemiei a început şi în România”

„La cum au evoluat lucrurile în Marius Nasta, e o părere personală, eu cred că am intrat în valul 3 și evoluția nu poate fi decât îngrijorătoare. Dacă numărul de internări va rămâne același, și depinde de fiecare din noi cum vom respectă regulile și cum vom înțelege că împreună putem depăși acele momente de care ne e teamă tuturor, și anume depășirea capacității spitalelor de asistență pacientului Covid”, a mai spus medicul.

Citește și: Numărul cazurilor de COVID-19 este în creștere la nivel global

Numărul pacienților COVID aflați la secțiile ATI a trecut din nou duminică de 1.000, la nivelul întregii țări, după ce în ultima perioadă se păstrase sub acest prag. Potrivit ultimului raport, 2.096 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, deși s-a făcut un număr de 11.600 de teste.

Trei județe din România au intrat din nou în scenariul roșu: Timiș, Maramureș și Cluj-Napoca.

Sursă foto: Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter