Medic: Simptomele alergiilor sezoniere se confundă ușor cu cele ale bolii COVID-19

De Raluca Vițu, pe

Medicii atrag atenția asupra asemănării simptomelor alergiilor cu cele ale bolii COVID-19.

Alergiile reprezintă reacția sistemului imunitar la diferite substanțe de mediu, denumite alergeni: acarienii de praf, părul animalelor, polenul florilor, anumite insecte, mucegaiuri, alimente și anumite alimente. Sistemul imunitar identifică alergenii ca fiind dăunători și la intrarea în contact cu ei, va produce anticorpi. Această reacție a sistemului imunitar duce la inflamarea sinusurilor, a căilor respiratorii, a pielii sau a sistemului digestiv.

Citeşte şi: Alergii – tot ce trebuie să știi despre simptome, tipuri și tratament

Medicii alergologi spun că simptomele alergiilor pot fi foarte ușor confundate cu simptomele infectării cu noul coronavirus.

„În ambele situaţii, pacientul poate să prezinte secreţii nazale, obstrucţie nazală, dureri de cap inclusiv în rinita alergică şi, de foarte multe ori, chiar tuse. Pacientul cu rinită alergică poate prezenta tuse din două considerente. Această tuse poate fi o manifestare a astmului bronşic sau poate fi dată de acele secreţii care se scurg în spatele nasului şi irită faringele, producând acea tuse iritativă”, spune Simona Băjenaru, medic alergolog SJU Buzău, potrivit adevărul.ro.

Specialiștii susțin că persoanele alergice pot fi mult mai active în transmiterea noului coronavirus deoarece strănută des.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. 

„Dacă ne gândim la transmiterea virusului, având în vedere că pacientul cu rinoconjunctivită alergică strănută, are mâncărimi de nas, de ochi, are tendinţa de a duce mâna la nas, la ochi, gesturi care trebuie evitate în acest context. Pentru că strănută foarte des, trebuie să-şi pună mască astfel încât să evite o eventuală transmitere a bolii”, a mai spus dr. Băjenaru.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter