Declarațiile unui medic român din Marea Britanie despre situația din România: „Părerile medicale sunt spurcate de oameni care nu au nicio legătură cu medicina”

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 18 august 2020, 12:48

Medicul pneumolog Tudor Toma din Marea Britanie nu a mai suportat direcția discuțiilor pe tema COVID-19 din România și a răbufnit pe Facebook, într-un mesaj de mare impact.

„Nivelul la care s-a ajuns în România cu discuțiile despre covid este unul interesant, în sensul de penibil”, a zis doctorul. „Părerile medicale sunt ori non existente, ori sunt spurcate în cel mai murdar mod posibil de oameni care nu au nicio legătură cu medicina și care uită că înjurând în public nu fac decât să se eticheteze pe sine”.

Citește și: Amalia Enache, despre pandemia de coronavirus: „Am fost naivă. Foarte naivă”

Mai mult, Toma a criticat faptul că figurile importante din lumea medicală din România nu apar public să vorbească despre pandemie și care „lasă ca profesia să fie terfelită de politicieni cu interese, de oameni care sunt buimăciți și bombardați cu tot felul de informații publicate de jurnaliști care nu știu să citească un articol științific, care au si ei interese, sau care trăiesc într-o poveste”.

În final, efectele se răsfrâng asupra pacientului, după cum a subliniat medicul: „Efectul nedorit in final se răsfrânge tot asupra pacientului, care atunci când are nevoie de un sfat nu mai știe la cine să apeleze, pe cine să mai creadă. În final, o problemă colectivă la rezolvarea căreia am putea toți să contribuim cu câte puțin este lăsată să se spargă în mici probleme individuale, de care multora nu le pasă”.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter