Mesajul unui medic pentru nevaccinați: „Dragi români, fain că v-aţi ţinut tari şi nu v-aţi vaccinat. Hai, parastase!”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 01 februarie 2023, 18:14

Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, a vorbit într-o postare pe Facebook despre eșecul campaniei de vaccinare.

Ea a subliniat că politicienii au ignorat toate mesajele medicilor, dând dovadă de lipsă de preocupare. Medicul a explicat punctual care au fost cauzele care au dus la eșecul campaniei de vaccinare.

„Am solicitat încă din toamna trecută să se aloce fonduri substanţiale pentru o campanie reală de educaţie şi comunicare către populaţie pentru a pregăti vaccinarea în masă, pe fondul ezitării deja cunoscute din epidemia din rujeolă”, a povestit ea, citată de Adevărul. „Am argumentat că există oameni cu această preocupare, care cunosc mecanismele comunicării către publicul larg şi că există agenţii specializate în asta, răspremiate chiar la nivel internaţional. Abia acum după un an s-a aflat oficial că Guvernul nu a dorit să aloce fonduri pentru aşa ceva, personal am primit direct răspunsuri de genul «nu sunt bani, cine vrea se vaccinează, cine nu nu, considerăm că nu e cazul, agenţiile sug sângele poporului»”.

Citește și: Avertismentul medicilor cu privire la medicamentele pe care mulți bolnavi COVID-19 le iau fără consult: Puteți muri de la ele

Citește și: Așa arată epuizarea cadrelor medicale care luptă cu COVID-19: o asistentă se odihnește pe o cutie de carton

Citește și: Apelul disperat al șefului DSP Arad: birocrația contribuie la mortalitatea COVID-19

Citește și: Ileana Badiu, primele declarații după ce s-a vindecat de COVID-19

Sandra Alexiu mai acuză politicienii că au ignorat medicii de familie în prima parte a campaniei de vaccinare, lucru care a adâncit problema: „Principalii vaccinatori din România pe tot ce înseamnă Programe naţionale de sănătate şi categorii speciale sunt medicii de familie. Ce face politicul? Ignoră complet acest lucru şi nu dă vaccin medicilor de familie decât prin aprilie-mai când se cam terminase dorinţa naturală şi educată de vaccinare şi a început să scârţâie campania oficială. Între timp noi programasem deja în platformă cam toată populatia dornică de vaccinare, pe mulţi chiar după 2 noaptea când apăreau locuri în centrele unde lucram în afara contractelor cu casa de asigurări”.

Mesajul medicului de familie îi vizează și pe cei nevaccinați. Ea a atras atenția acestora astfel: „Toată lumea vaccinată la vest de noi se deschide, nouă pe analfabetismul funcţional o să ne moară şi turismul, că oricât de atractiv ar fi Dracula, nu o să vrea nimeni să vină să ia virusul daco-mutant direct de la sursă, aşa că dragi români, fain că v-aţi ţinut tari şi nu v-aţi vaccinat, acum urmează să muriţi de foame, care aţi scăpat de boală şi nestriviţi la pelerinaje. […] Hai, parastase!”

Citește și: Medic primar sau medic specialist. Care e diferența și care e mai bun?

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter