Medicii avertizează: Gripa spaniolă care a ucis peste 50 milioane oameni s-ar putea întoarce

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 21 septembrie 2018, 17:37
Un medic a avertizat împotriva presupunerii „satisfăcătoare” că gripa care s-a răspândit în anul 1918 și a ucis zeci de milioane de oameni nu ar putea să mai apară în secolul 21.

Dr. Fari Ahmad a explicat că un focar similar cu cel al gripei spaniole din 1918 ar putea să apară din nou și să se răspândescă în întreaga lume.

Întrebată dacă această gripă ar putea reveni, dr. Ahmad a răspuns: ”În teorie, da”.

Gripa nu a dispărut complet și cu sigurnață nu este inofensivă”, a explicat medicul pentru BBC.

Citește și: Dieta simplă care a înnebunit starurile de la Hollywood

Când a apărut gripa spaniolă nu cred că oamenii au înțeles încotro se îndrepta. Am înțeles cum se răspândește gripa așadar consider că ne aflăm într-o situație mai bună, dar nu aș recomanda să fim satisfăcuți. Nu se știe unde anume a izbucnit gripa spaniolă în 1918, dar și-a primit numele de la primul caz descoperit și făcut public în Spania”, a arătat dr. Fari.

Pandemia a răvășit o lume care se recupera după Primul Război Mondial. Se estimează că a ucis cel puțin 50 milioane de oameni. Doar în Marea Britanie ar fi murit 250.000 de oameni”, a mai spus ea.

Dr. Jonathan Quick, directorul Global Health Council, a avertizat că „o nouă și fără precedent mutație a virusului gripal” a reprezentat cea mai mare criză a sănătății globale.

Cea mai mare se apropie”, a scris medicul la începutul acestui an.

Citește și: Astenia de toamnă poate agrava unele afecțiuni psihice

El a subliniat faptul că gripa rămâne „cel mai diabolic, greu de controlat și care se răspândește rapid ucigaș viral cunoscut de umanitate”.

Medicii recomandă în continuare vaccinurile pentru gripă pentru grupurile de persoane vulnerabile precum vârstnici, femei însărcinate și oameni cu probleme mari de sănătate.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter