Medic, despre valul 4 al pandemiei de COVID-19: „Întâi se ocupă ATI, cu cei care nu s-au dumirit de ce să se vaccineze”

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 31 august 2021, 19:12

Spre deosebire de celelalte etape prin care a trecut pandemia de COVID-19, în valul 4 secțiile de Terapie Intensivă sunt cele care se ocupă primele, atrage atenția medicul Emilian Imbri, manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ș„Dr. Victor Babeș” din București.

Valul 4 al pandemiei de COVID-19 se resimte tot mai mult și în România. Tulpina Delta, cea care a generat o nouă etapă de infectări în toată lumea, este mai agresivă decât celelalte variante de până acum, iar în spitale încep să vină tot mai mulți oameni care au nevoie de ATI, după cum spun medicii.

În primele faze ale pandemiei era invers. Explicația este că acum au rămas nevaccinații, cei care nu s-au dumirit încă de ce trebuie să se vaccineze, cei care și-au cumpărat adeverințe fără să se imunizeze. Practic, aceștia sunt cei care se îmbolnăvesc, a explicat medicul Emilian Imbri, potrivit Digi24.

Citește și: Cristina Șișcanu a dezvăluit dieta cu care a reușit să slăbească 27 de kilograme

Actorii Lily-Rose Depp și Austin Butler, surprinși sărutându-se pe străzile din Londra

O tânără de 23 de ani și-a omorât în bătaie fiica de 3 ani. Motivul i-a șocat și pe anchetatori

Antonia și Vincenzo Castellano, reuniți pentru aniversarea fiicei lor, Maya

Medicul Emilian Imbre: Tinerii dezvoltă boala COVID-19 și nu dau importanță

Specialistul spune că foarte mulți tineri nu s-au vaccinat și nici nu respectă regulile impuse de autorități. În plus, atunci când se infectează, încearcă să se trateze acasă, iar boala se agravează.

Uitați ce e pe litoral! Acești tineri iau virusul, dezvoltă boala și nu dau importanță. După câteva zile le e greu să se îndrepte spre spital, pentru că le e teamă de spital, așa că mai stau câteva zile că poate le trece cu aspirină.

Când ajung la spital, boala e avansată, sunt modificări în organism care sunt greu de stăvilit, iar într-o zi – două ajung în terapie intensivă. De aceea secțiile ATI sunt primele pline.

În ultimele 24 de ore au fost 946 de cazuri noi de COVID-19, din 40.000 de teste efectuate. Alte 19 decese au fost raportate de autorități, iar la ATI sunt 238 de pacienți.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter