Maraton de vaccinare în București: când începe și când se termină

De Unica.ro, pe

În București se organizează un maraton de vaccinare, care va începe în dimineața zilei de 22 octombrie și se va încheia în dimineața zilei de luni.

Maratonul începe vineri dimineață, la ora 08:00, și ține până luni dimineața. Se desfășoară în șase centre de vaccinare din București, unde vor fi disponibile toate tipurile de vaccin aprobate, conform Digi24.

În weekend-ul care urmează, cele șase centre vor fi deschise non-stop. Este vorba despre centrele Romexpo, circul metropolitan, Biblioteca Națională, palatul Copiilor, Liberty Mall și Clubul seniorilor Mihai Eminescu.

Întregul eveniment este organizat de CNCAV, împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, DSP București, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Primăria Generală a Capitalei și Ministerul Culturii.

Citește și: CNCAV: Vaccinul anti-COVID-19 poate fi făcut împreună cu cel antigripal

Citește și: Pacient cu COVID-19, internat la ATI, mesaj către doctori: „Faceți-mi și zece vaccinuri, numai să mă fac bine”

Citește și: Secretarul de stat Andrei Baciu: „47% din populația globului s-a vaccinat împotriva COVID. Ce știe jumătate din planetă și nu știm noi?”

Citește și: Mărturiile pacienților COVID-19 din spital; „Să se vaccineze, să nu ajungă ca mine, cu un picior în groapă”

La activitățile de vaccinare pot participa toate categoriile eligibile (adică persoanele de la 12 ani în sus) pentru administrarea dozei 1, dozei 2, dozei 3 (suplimentare) și a dozei de booster, după cum arată instrucțiunile CNCAV.

  • Sector 1: RomExpo (B-dul Mărășești 65-67) – 8 fluxuri (4 Pfizer, 1 Moderna, 3 Janssen);
  • Sector 2: Circul Metropolitan (Aleea Circului, nr.15) – 7 fluxuri (3 Pfizer, 3 Janssen, 1 AstraZeneca);
  • Sector3: Biblioteca Națională (B-dul Unirii, nr.22) – 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen);
  • Sector4: Palatul Copiilor (B-dul Tineretului, nr.53) – 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Janssen);
  • Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei (Strada Progresului 151-171) – 5 fluxuri (4 Pfizer, 1 Janssen);
  • Sector 6: Clubul Seniorilor/ „Mihai Eminescu” (Calea Plevnei nr. 234) – 4 fluxuri (2 Pfizer, 1 Janssen).

Campania vine în contextul în care experții OMS spun că România are nevoie de încă doi ani pentru a atinge un nivel de vaccinare de 70%. Biroul OMS din România a arătat într-un comunicat de presă: „Modelarea OMS arată că, odată cu ritmul actual de vaccinare din ultimele 6 săptămâni și cu strategiile de vaccinare în vigoare, România va ajunge în aproximativ 7 luni la o acoperire vaccinală de 40% pentru populația totală și în aproximativ 31 de luni la o acoperire de 70%”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter