Mâncăruri delicioase care te ajută să slăbești. Ce recomandă Cori Grămescu

De Unica.ro, pe

”O cură de slăbire nu trebuie să fie o pedeapsă, iar pentru a ne asigura de succesul programului nostru de slăbit trebuie să apelăm la alimente savuroase, care ne fac plăcere și ne bucură atunci cănd le consumăm”, spune Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție. Iată ce mâncăruri delicioase recomandă ea într-o cură de slăbire.
Cori ne sfătuiește să ne ferim de mâncărurile fără gust, recomandate adesea în multe cure de slăbire, și să învățăm cum să adaptăm rețetele preferate în funcție de dieta aleasă.

Mâncare savuroasă cu pui

Te-ai săturat de pieptul de pui la grătar? Ce-ar fi să-i adaugi condiment thailandeze?
”Se fierbe pieptul de pui tăiat cubulețe în lapte de cocos, apoi se scot bucățile de carne. Cu 2 linguri de lapte de cocos se face un sos cu pasta de curry roșu care se adaugă la bucățile de pui fiert.” Astfel aduci un plus de gust, fără calorii suplimentare.

Salată de vară sănătoasă și delicioasă

Dacă nu ai timp de pierdut în bucătărie, nu uita că poți prepara rapid o salată gustoasă, sănătoasă și foarte aspectuoasă. Ce spune Cori:
”Asortați într-un bol transparent frunze de salată iceberg, cuburi de ardei multicolore, roșii cherry, castraveți, morcov, țelină și pătrunjel rase și adăugați pătrunjel verde, câteva bucățele de carne sau brânză, o lingură de muguri de pin și veți obține o delicioasă salată de vară pentru prânz sau cină.”

Paste de vară din legume

Cele mai multe diete, în special cele low-carb, interzic pastele clasice. Însă știai că poți face paste din legume, de exemplu zucchini sau morcov?
”Se fac în casă, cu ajutorul unui cuțit special de bucătărie care se găsește în orice magazin cu articole pentru gătit și sunt absolut delicioae dacă se asortează cu roșii, pătrunjel verde, muguri de pin și o pastă de caju cu brânză uscată de capră”, spune Cori Grămescu.

Dulciuri dietetice din fructe

Poți să te bucuri de un desert chiar dacă ești la dietă. Ce-ai zice de un mousse cremos din piersici cu iaurt gras, o linguriță de miere și câteva felii de banana? Cori ne recomandă și înghețatele de casă din pepene roșu, salatele de fructe cu mentă sau un sorbetto din fucte de pădure.
”Imaginația este singura frână în calea unei alimentații deopotrivă dietetice și savuroase. Așa că încearcă să te gândești ce ți-ar face plăcere să mănânci, alege alternative sănătoase și bucură-te din plin de savoarea alimentelor naturale!”
Mâncăruri delicioase care te ajută să slăbești. Ce recomandă Cori Grămescu
Atunci când îți alegi ingredientele pentru o salată sau un desert savuros, gândește-te și la efectul pe care acestea îl au asupra dinților tăi.
Consumul frecvent de alimente şi băuturi cu conţinut acid poate determina eroziunea acidă, una dintre principalele cauze ale uzurii dentare. Eroziunea acidă este ireversibilă şi numai medicul dentist poate identifica cele cinci semne incipiente ale acesteia asupra dinţilor: smalţ vulnerabil, subţiere, aspect translucid sau transparent, îngălbenire şi aspect lipsit de strălucire. Eroziunea acidă era în general considerată o problemă a persoanelor vârstnice, problemă care se agravează o dată cu înaintarea în vârstă, însă, un studiu ⃰ recent, efectuat la persoane cu vârsta între 18 şi 35 de ani, a constatat în mod surprinzător faptul că aproximativ 30% dintre persoanele din această categorie de vârstă prezintă deja semnele specifice eroziunii acide.
O alimentaţie bogată în substanţe acide poate afecta dinţii mai mult decât s-ar crede. Chiar şi numai patru expuneri pe zi la substanţe acide pot constitui un risc pentru smalţul dentar. În mod surprinzător, nu numai băuturile carbogazoase şi vinul sunt implicate. Şi alimente substanţe acide – fructe, sucuri de fructe şi chiar sosuri pentru salată.
*Bourgeois, D. et al. Is Dental Erosion and dental hipersensibility: a Public Health Problem: Rationale of the European Collaborative Study. Presented at 101st Istanbul, Turkey.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter