Carieră: 5 avantaje ale participării la evenimentele educaţionale

De Madalina Serban/GCDF Trainer&Career Consultant, pe

Când vine vorba de educaţie, găsim oferte la tot pasul. Fie avem de-a face cu programe, concursuri, târguri destinate elevilor şi studenţilor, fie suntem bombardaţi cu oferte pentru programe de dezvoltare personală şi profesională pentru adulţi.
Dacă ştim să selectăm informaţia, proiectele educaţionale reprezintă o reală sursă de informaţii pentru fiecare dintre noi. Ştim că educaţia noastra nu încetează odată cu terminarea facultaţii sau a unui program de master ci în permanenţă este necesar să învăţăm, să fim responsabili de propria noastră evoluţie, dezvoltare. Astfel putem avea puterea de a vedea în perspectivă, de a fi flexibili şi adaptabili, de a fi corecţi şi concreţi în acţiunile noastre.

O modalitate simplă prin care putem înţelege şi acumula noi informaţii, prin care putem să fim în contact cu cele mai noi date, instrumente, resurse pe care să le folosim în planul nostru de dezvoltare, este să participăm la evenimentele gratuite organizate de către companiile sau instituţiile educaţionale. De obicei amănăm participarea, fie din cauza lipsei timpului, fie datorită faptului că ne-am setat alte priorităţi, fie ca ni s-a întipărit percepţia că ceea ce este gratis, nu este bun.

Asa cum spuneam anterior, dacă ştim să selectăm informaţia vă asigur că există  cel puţin 5 avantaje pe care le avem atunci când alegem să participăm la astfel de evenimente.

1. Subiectul evenimentului – este uşor să alegem cănd este în aria noastră de interes. Cei ce organizează evenimentul cu siguranţă sunt bine informaţi, au interesul să aducă ceva nou în atenţia publicului care să crescă încrederea în produsele sau serviciile ce le oferă.

2. Speakerul şi experienţa sa – de obicei speakerii invitaţi sunt persoane cu rezultate dovedite în decursul carierei lor. Ai certitudinea că informaţiile pe care ti le oferă sunt corecte.

3. Networkingul – este plăcut să fii inconjurată de persoane care impart aceeaşi dorinţă de cunoaştere. Schimbul de informaţii aduce întotdeauna ceva nou. Nu rata o astfel de oportunitate.

4. Gratuitatea – astfel de evenimente sunt menite să crească încrederea în produsul sau serviciul pe care compania respectivă îl are. De aceea este oferit gratuit pentru tine dar cu costuri semnificative pentru furnizor.

5. Promoţii – participând la astfel de evenimente vă puteţi bucura şi de alte oferte gratuite sau promoţii.

Astfel de evenimente organizează Centru Pregătire BAC în perioada imediat următoare.  După evenimentul destinat gestionarii stresului înaintea examenelor, următorul workshop pe lista evenimentelor
abordează stilul de viaţă sănatos, avand-o ca invitată Cori Grămescu, Master Trainer Ultimate Pilates.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter