Apelul disperat al managerului spitalului de boli infecțioase din Iași: „Este momentul iniţierii unui nou lockdown”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 08 octombrie 2021, 19:51

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, Florin Roșu, susține că este nevoie de un nou lockdown, pentru o perioadă de cel puțin două săptămâni.

În contextul în care România se confruntă cu un val mare de infectări COVID-19, iar spitalele sunt supraaglomerate, dr. Florin Roșu, manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” afirmă că este nevoie de un nou lockdown, dublat de obligativitatea vaccinării anumitor categorii profesionale.

„Din punctul meu de vedere, este momentul iniţierii unui nou lockdown de cel puţin două săptămâni, acest lucru fiind dublat de obligativitatea vaccinării unor categorii profesionale, cum ar fi cadrele medicale, cadrele didactice, dar şi alte categorii profesionale care sunt expuse riscului şi contactului interuman prelungit”, a spus dr. Florin Roșu, conform Agerpres, citat de Digi24. „Cu riscul oprobriului, consider aceste măsuri ca fiind oportune, mai ales că văd disperarea din ochii pacienţilor, oboseala fizică şi psihică a colegilor mei”.

Citește și: COVID-19 în România. Aproape toate județele sunt în scenariul roșu

Citește și: Studiu MedLife: Numai 1 din 2 cazuri de COVID-19 confirmate cu test RT-PCR e identificat și prin test rapid

Citește și: În ce condiții scapă persoanele vaccinate de mască

Citește și: Raed Arafat explică de ce accesul în restaurante nu se mai face pe bază de testare când rata de infectare e mai mare de 6 la mie

În fiecare zi, Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi îngrijește pacienți COVID-19 la capacitate maximă. „În fiecare zi externăm pacienţi, dar, din nefericire, locul acestora este imediat ocupat de persoane care necesită internare, îngrijire de specialitate şi de cele mai multe ori suport maxim din punct de vedere al oxigenului”, a mai spus doctorul.

El îndeamnă oamenii să se vaccineze: „Nu este târziu să ne vaccinăm nici acum. Efectele le vom vedea peste o lună, când, datorită creşterii ratei de vaccinare, numărul pacienţilor cu forme severe şi care necesită internare va intra pe o fază de platou, urmată de o scădere treptată”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter