Listele de așteptare pentru vaccinare vor merge mai repede, potrivit lui Valeriu Gheorghiță

De Unica.ro, pe
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a spus că vaccinarea va fi accelerată, astfel încât listele de așteptare vor merge mult mai rapid.

Acesta a spus că zilnic se înscriu până la 50.000 de persoane pe lista de așteptare pentru vaccinare. El estimează că vom ajunge să avem câte 100.000 de persoane vaccinate pe zi în următoarea perioadă, după cum arată News.ro, iar ritmul de vaccinare va crește în perioada următoare.

„Ar trebui să ajungem lejer la peste 100.000 de persoane pe zi doar în centrele în care se vaccinează în acest moment, la care sigur se vor adăuga alte trei modalităţi de vaccinare importante şi anume vaccinarea prin cabinetele de medicină de familie, vaccinarea cu centre mobile şi vaccinarea în centrele care vor fi amenajate de marii operatori economici care şi-au arătat această disponibilitate”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

De pe 1 aprilie era așteptată opțiunea privind timpul de așteptare pentru cei de pe listele de așteptare, dar aceasta a fost amânată pentru data de 10 aprilie. Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea au confirmat pentru Libertatea acest lucru.

„Depindem de programatorii de la STS. Se lucrează şi se va implementa, pentru că ne dorim transparentizarea. Foarte mulţi cetăţeni au cerut asta”, a declarat pentru Libertatea Alina Moisoi, șef serviciu informații publice la IGSU și unul dintre responsabilii de comunicare din cadrul CNCAV.

Citește și: Studiu: vaccinul de la Pfizer este eficient împotriva tulpinii sud-africane

Citește și: Cum a reușit Islanda să scape de COVID-19 și să revină la o viață normală

Citește și: Studiu: Vaccinul Pfizer, eficient în proporție de 100% în rândul copiilor

Citește și: Secțiile ATI, pline din cauza oamenilor care se tratează acasă, potrivit unui medic

Cererea tot mai mare pentru vaccinarea anti-COVID-19

La rândul său, Valeriu Gheorghiță a spus că timpul de așteptare va scădea, mulțumită ritmului de vaccinare: „Va scădea timpul de aşteptare pe listă. Zilnic sunt circa 40.000 – 50.000 de persoane noi care intră în lista de aşteptare şi, în același timp, un număr important de persoane se şi vaccinează. Din 10 aprilie ar trebui să fie disponibilă afişarea timpului de aşteptare, care este o perioadă estimativă. Contează foarte mult ritmul de vaccinare şi o estimare, chiar şi grosieră, este important ca omul să ştie că în următoarele 2-3 săptămâni să fie notificat să se vaccineze. Chiar dacă în unele cazuri este un timp de aşteptare mai mare, este important ca omul să ştie dacă rămâne pe acel centru sau merge la altul”.

Momentan, pe lista de așteptare se află 145.000 de persoane. Urmează să fie deschise noi centre de vaccinare, pentru a întâmpina cererea mare din partea oamenilor. „Este, clar, o nevoie mai mare de a deschide noi centre de vaccinare, lucru care se va şi întâmpla în perioada zilelor următoare”, a zis Valeriu Gheorghiță pentru Digi24. „Vom deschide la nivel naţional toate centrele prevăzute pentru vaccinul de la AstraZeneca, iar în decursul lunii aprilie, pe 13 şi, ulterior, pe 20 vom deschide toate centrele la nivel naţional, pentru vaccinul de la Pfizer, aşa încât la finalul lunii aprilie vom vaccina în toate centrele de vaccinare pregătire la debutul campaniei de vaccinare”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter