Liste de așteptare de 48 de ore pentru testarea COVID-19 – orașul din România unde se întâmplă asta

De Unica.ro, pe

Listele de așteptare pentru testarea COVID-19 se întind până la 48 de ore în unele spitale din România.

Serviciul Județean de Ambulanță Galați se confruntă cu un număr mare de apeluri de la oameni care cer testarea pentru COVID-19, sau care cer să fie internați din cauza simptomelor serioase de infecție cu coronavirus. Există liste de așteptare pentru persoanele care vor să se testeze, însă pot trece și 48 de ore, după cum arată Libertatea.

Directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Galați, dr. Mihai Polinschi, a spus că numărul apelurilor a ajuns la aproape 370 de oameni. Vineri aproximativ 100 de persoane așteptau să fie testate de către cadrele medicale de pe ambulanțe.

Citește și: Lista farmaciilor din România unde se fac gratuit teste pentru COVID-19

Citește și: Medic: „Un român moare de COVID-19 la fiecare 7 minute!”

Citește și: Noi restricții în România. Masca devine din nou obligatorie în spațiile deschise

Citește și: Precizările Ministerului Sănătății despre externarea pacienților din două spitale din Capitală pentru internarea celor cu COVID-19

„Avem o avalanşă de solicitări. S-a dublat numărul apelurilor, având în vedere că avem de făcut şi recoltări la domiciliu”, a explicat reprezentantul SAJ Galați. „Lumea e speriată, mulţi sună pentru testare. Avem 2, chiar 3 zile în urmă la testări. Cazurile de COVID sunt multe. Am avut recent şi 11 decese într-o zi. Doar unul era vaccinat, dar era în vârstă şi avea comorbidităţi. Acum avem în aşteptare peste 100 de cazuri la testare”.

Medicul a spus și că perioada de acum este cea mai dificilă de la începutul pandemiei. „E cel mai greu de la începutul pandemiei, paturile sunt ocupate, oamenii aşteaptă”, a subliniat. „Acest virus acum se răspândeşte mult mai repede, suntem sub o presiune mare. Triem cazurile în funcţie de gravitate. Oamenii sunt frustraţi că au de aşteptat aşa mult, dar unii sunt grav şi mergem cu prioritate la aceia. Cumva, vina e împărţită. Oamenii au beneficiat de relaxare şi nu-şi au luat măsuri de precauţie, nu s-au vaccinat”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter