Lista bolilor care cresc șansele de deces dacă ai COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 23 octombrie 2020, 13:09

Persoanele care au anumite afecțiuni de sănătate și se infectează cu noul coronavirus au șanse mai mari să-și piardă viața din cauza bolii COVID-19. Așa se arată într-un studiu efectuat recent de oamenii de știință din SUA.

Citeşte şi: Cât timp rămâi imun la COVID-19 după ce ai avut boala. Răspunsul experților OMS

Cercetătorii de la Colegiul de Medicină al Universității Penn din Statele Unite ale Americii  au analizat datele a 65.000 de pacienți cu COVID-19 din diferite țări. Aceștia au ajuns la concluzia că anumite condiții medicale, precum boli cardiovasculare sau bolile de rinichi, măresc riscul de deces din cauza virusului SARS-CoV-2 cu până la trei procente.

Experții sunt de părere că medicii trebuie să monitorizeze foarte atent evoluția stării de sănătate bolnavilor de COVID-19 pentru a identifica din timp pacienții aflați în categoriile de risc.

Citeşte şi: Adrian Streinu-Cercel: „Un bolnav cu COVID-19 infectează, în patru zile, alte trei persoane. Până în 2023 nu scăpăm de pandemie”

„Acest studiu arată că bolile cronice nu sunt obișnuite în cazul pacienților cu COVID-19, dar prezența lor indică faptul că prezintă un risc mai mare de deces. Există o prevalență ridicată a bolilor cardiovasculare și a hipertensiunii arteriale în întreaga lume, în special în SUA. Odată cu persistența COVID-19 în SUA, legătura dintre cele acestea devine crucială”, a declarat dr. Paddy Ssentongo, coordonator al studiului, potrivit scitechdaily.com.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Experții au stabilit care sunt afecțiunile care duc la cresterea ratei de deces, iar printre acestea se numără astmul, cancerul, bolile cardiovasculare, bolile cronice ale ficatului și ale rinichilor, boala cronică obstructivă, insuficiența cardiacă congestivă, diabetul, hipertensiune arterială, HIV / SIDA și accidentul vascular cerebral.

Sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter