Îți lipsește energia? Vezi 4 moduri naturale în care să-ți reîncarci bateriile

De Sandra S., pe

Atunci când un om se simte lipsit de energie, cea mai rapidă soluție pentru el este cafeaua. Cu toate acestea, cafeaua te energizează doar pentru două-trei ore, apoi te simți mai obosit ca înainte. Vezi patru moduri naturale prin care să-ți reîncarci bateriile și să te simți energizată mai multă vreme.

Învață să te relaxezi

Dacă ești stresată în mod constant, atunci te simți obosită tot timpul, deoarece organismul tău consumă energie ca să oprească eliberarea hormonilor de stres în loc să folosească energia ca să te țină „în priză”. Așa că cel mai bine pentru tine este să înveți să te relaxezi: fie prin exerciții învățate de la psiholog, fie prin masaje relaxante, fie prin acupunctură sau orice altă metodă potrivită pentru tine.

Exerciții fizice ca să-ți încarci bateriile

Exercițiile fizice sunt foarte bune ca să te umple de energie atunci când ai nevoie, însă trebuie să le faci în mod regulat. Specialiștii spun că antrenamentele de intensitate cu rupere de ritm (în mai multe intervale) sunt foarte bune ca să te țină în priză și nu ai nevoie de mai mult de 10 minute în fiecare zi. Acestea sunt eficiente atât pentru sănătatea întregului organism, cât și pentru scăderea în greutate.

Odihnește-te destul ca să fii energică

În mod normal, un om are nevoie de aproximativ șapte ore de somn pe noapte, însă somnul trebuie să fie calitativ ca ziua următoare să fie plin de energie. Lipsa somnului reduce viteza cu care „procesezi” și atenția, iar în cele mai multe cazuri ajungi să iei decizii nepotrivite pentru tine, din cauza oboselii. Odihnește-te o noapte întreagă, fără ca somnul să fie întrerupt, iar ziua următoare te vei simți bine și plină de energie.

Echilibrează-ți dieta ca să-ți reîncarci bateriile

Produsele alimentare pline de carbohidrați te energizează, însă doar pentru scurt timp, iar după ce efectul trece, te simți mai obosită ca înainte – același efect ca și în cazul cafelei. Mai mult chiar, din cauza carbohidraților îți crește si apetitul și nivelul de oboseală. Ca să-ți echilibrezi dieta și să nu te mai simți atât de obosită tot timpul trebuie să consumi mai multe proteine, ca cele din pește și legume.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter