INSP: 99% dintre probele secvențiate au fost confirmate cu tulpina britanică

De Unica.ro, pe
INSP a anunțat că 99% dintre probele secvențiate de la pacienții cu COVID-19 sunt confirmate cu tulpina britanică.

Mai exact, 378 din 382 de probe recoltate de la pacienții cu COVID-19 și analizate în laborator au arătat prezența tulpinii britanice de coronavirus, după cum a anunțat marți dr. Florentina Furtunescu de la INSP.

„De la începutul cunoaşterii circulaţiei acestor tulpini în România s-au selectat din punct de vedere clinic pentru secvenţiere 772 de probe”, a explicat Florentina Furtunescu într-o conferință de presă la Palatul Victoria, potrivit Libertatea. „Dintre acestea, sunt finalizate 382 de probe. Larga majoritate, 378, sunt cu tulpina britanică, iar dintre acestea 29 sunt la copii şi restul sunt cazuri de adulţi. Au existat, cel puţin până la acest moment, din datele primite de noi, două probe cu tulpina sud-africană şi două probe cu tulpina braziliană”.

La conferință a participat și coordonatorul campaniei de vaccinare din România, medicul Valeriu Gheorghiță. „Sunt rezultate care vin de la secvențiere, nu sunt cazuri noi care au apărut de vineri până azi”, a ținut să precizeze Florentina Furtunescu. „Avem 378 de probe selectate din clinici, pe baza judecății clinice pentru secvențiere care s-au dovedit pozitive pentru tulpina respectivă. Noi nu știm toate persoanele care au tulpina respectivă”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter