Eşti însărcinată? De ce ar trebui să faci exerciţii cardio

De Sandra S., pe

Mişcarea este sănătoasă oricând, iar noi studii au descoperit că dacă faci exerciţii în timp ce eşti însărcinată, creierul bebeluşului se dezvoltă mai uşor.
Pentru studiu, oamenii de ştiinţă au avut ajutorul a 18 femei însărcinate: 10 au făcut parte din grupul celor care au făcut exerciţii, iar 8 dintr-un grup inactiv, la începutul celui de-al doilea trimestru. Femeile active au făcut cel puţin 20 de minute de exerciţii cardio de trei ori pe săptămână, la intensitate moderată. Ele au ales fie mersul pe jos, jogging, înot sau ciclism.
În medie, mămicile active au adunat 117 de minute de exerciţiu pe săptămână, în timp ce cele sedentare doar 12 minute, iar rezultatele au fost evaluate după ce micuţii au fost născuţi, în primele lor zile de viaţă. Copiii celor 10 mămici active s-au dovedit să aibă creierul mai eficient, pentru că acesta poate recunoaşte sunetele mult mai uşor, spre deosebire de copiii mămicilor sedentare.
Cercetătorii sunt de părere că această mică diferenţă ar putea deveni un avantaj pentru copiii din primul grup, adică vor învăţa să vorbească cu mai multă uşurinţă decât ceilalţi. Totuşi, oamenii de ştiinţă urmează să mai testeze acest lucru şi când copiii vor ajunge la vârsta de un an, pentru a afla dacă acest avantaj se păstrează.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter