5 soluții rapide pentru problemele picioarelor

De Libertatea pentru femei, pe

Picioare frumoase și ușoare toata vara? Masajul, hidratarea, gelurile racoritoare, toate trebuie sa se regaseasca în îngrijirea zilnica, caci redau prospețimea și senzația de confort, astfel încât sa fii în forma toata ziua.
CĂLCÂIELE CRĂPATE
Sunt extrem de inestetice, iar în unele cazuri devin chiar dureroase. Ca sa scapi într-adevar de problema, îngrijirea trebuie sa fi e constanta. Paşii sunt simpli: mai întâi, înmoaie picioarele 5-10 minute într-un lighean cu apa calda în care ai pus câteva felii de lamâie, apoi aplica un exfoliant şi maseaza bine; lasa-l sa acţioneze câteva minute, clateşte şi îndeparteaza pielea îngroşata cu o pila speciala, clateşte din nou, usuca şi aplica o crema emolienta şi regeneranta, care sa hidrateze intens, sa înmoaie pielea şi sa repare zona. Întreg acest ritual trebuie facut de 2 ori pe saptamâna. Crema hidratanta ar trebui aplicata în fiecare seara, pâna observi o vindecare a crapaturilor. Ca sa acţioneze mai bine şi în profunzime, pune-ţi o pereche de şosete de bumbac, imediat dupa aplicarea cremei.
BĂTĂTURILE
Pe timpul verii, apar din cauza caldurii, transpiraţiei şi a frecarii piciorului în pantof. Baia locala te ajuta sa înmoi pielea şi sa scapi de durere. Pregateşte un lighean cu apa calduţa şi adauga 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu. Stai 10-15 minute, apoi usuca bine şi aplica prin masaj uşor o crema de galbenele, caci grabeşte vindecarea şi calmeaza. Atunci când bataturile sunt foarte dureroase, pune 2 cuburi de gheaţa într-o bucaţica de tifon şi maseaza câteva minute zona afectata. Poarta numai încalţari comode, care nu te jeneaza li nu te strâng. E bine sa ai 2-3 perechi pe care sa le alternezi. Daca bataturile persista şi sunt dureroase, mergi la un dermatolog.
PIELEA FOARTE USCATĂ
Caldura şi expunerea zilnica la soare deshidrateaza pielea, care îţi schimba rapid aspectul: capata aspect solzos şi e aspra la atingere. Renunţa la sapun şi foloseşte numai geluri cremoase, cu textura bogata, care curaţa delicat şi hidrateaza în acelaşi timp. Daca nu ai timp sa aplici dupa fi ecare duş loţiunea sau laptele de corp, poţi alege un ulei de corp cu pulverizator. Se aplica mai uşor, mai rapid, intra repede în piele şi lasa pielea fina.
TRANSPIRAŢIA
Apare atunci când piciorul sta în balerini, pantofi sau tenişi. Dupa duşul de dimineaţa, foloseşte un antiperspirant pentru picioare, care sa menţina pielea uscata, sa protejeze şi sa înlature mirosul neplacut. Mai poţi aplica pudra de talc, caci e absorbanta, antibacteriana şi menţine prospeţimea.
TRATEAZĂ CORECT UNGHIILE ÎNCARNATE!
„Daca exista o predispoziție, pentru a preveni, este bine ca unghiile sa fie taiate cât mai drept și pilite pentru rotunjire. Daca încarnarea unghiei s-a produs deja, trebuie aplicat un dezinfectant local și comprese cu apa oxigenata. E indicat ca pantofii sa fie complet deschiși, ca sandalele. Mergi la cabinetul unui specialist sau la salon ca sa eviți rezolvarea problemei pe cale chirurgicala. Pentru tratare, exista metoda montarii unui sistem de fire de sârma, ce nu deranjeaza și nu ranește și care ajuta la creșterea naturala a unghiei. Acest tratament se face doar de catre medici, asistenți medicali, podologi sau pedichiuriști.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter