Tratamente naturale pentru boli cronice

De Libertatea pentru femei, pe

Afecțiunile cardiovasculare, diabetul, hipertensiunea sunt agravate de temperaturile toride. Persoanele supraponderale vor avea și ele probleme din cauza bolilor asoci ate obezitații. Natura pune la dispoziție numeroase plante care pot ajuta la prevenirea complicațiilor.
ANGHINAREA vine de hac colesterolului
Colesterolul mare aduce cu sine problemele cardiace – aşa ca ar trebui sa începi prin a-l combate atunci când vrei sa-ţi iei masuri de precauţie. Pe lânga regimul care trebuie urmat cu stricteţe, anghinarea te ajuta sa îi readuci valorile în limite normale. Are şi acţiune hipoglicemianta şi, astfel, previne diabetul de tip II sau, daca ai deja boala, poate fi folosit ca adjuvant în tratament. O poţi consuma ca atare sau sub forma de ceai (infuzie dintr-o linguriţa de planta la 500 ml apa clocotita). Se bea o cana dimineaţa înainte de masa şi se sta, apoi, culcat 20-30 de minute pe partea dreapta. Restul se bea în reprize, cu 20-30 minute îna intea meselor principale. Cura dureaza 20-30 zile, cu pauza de o luna. Mai poţi lua capsule cu extras din aceasta planta, care se folosesc conform indicaţiilor din prospect.
VALERIANA, pentru nopţi liniştite
Valeriana este cu precadere in dicata în afecţiunile cardiace cu substrat nervos, cum ar fi aritmiile si palpitaţiile. Pe lânga tinctura, se mai poate administra si sub forma de infuzie (o linguriţa la 200 ml de apa). Se bea treptat, cu înghiţituri mici, în cursul unei zile sau seara, cu o jumatate de ora înainte de culcare. În loc de ceai, mai poţi folosi si pulbere de valeriana – câte un vârf de cuţit de trei ori pe zi. Tinctura de valeriana este efi cienta si în cazul cardiopatiei ischemice. În plus, te poate ajuta sa adormi mai uşor în nopţile în care şi se pare prea cald. Nu are contraindicaţiile pe care le au somniferele şi nu da dependenţa.
ORZUL VERDE, de ajutor inimii
Tratamentul cu suc de orz verde ajuta la adaptarea sistemului cardiovascular la vreme. Boabele de orz pot fi cultivate chiar acasa, într-un ghiveci sau o tava cu pamânt nu mai adânc de doi-trei centimetri. Se lasa într-un loc luminos şi se uda o data la doua zile. Ajunge la o înalţime de 15-20 de centimetri în câteva saptamâni. Atunci se taie tulpinile, lasând doi-trei centimetri de la radacina, pentru ca va mai creşte înca o data sau de doua ori. Din tulpini se face suc care se bea proaspat, dimineaţa, pe stomacul gol (câte 50 ml pe zi). O alta varianta ar fi sa cumperi de la magazinele cu produse naturale pulbere de orz verde, obţinuta prin evaporarea sucului proaspat. Se amesteca o linguriţa în 50 ml de apa. Se bea cu o jumatate de ora înainte de masa. Cura dureaza o luna.
SCHINDUFUL SCADE GLICEMIA
„Schinduful are ca efect scaderea colesterolului și a glicemiei. S-a constatat prin studii clinice ca a scazut necesarul de insulina la diabeticii care au consumat zilnic pulbere de semințe de schinduf timp de opt saptamâni. În plus, valoarea colesterolului și a trigliceridelor a scazut semnificativ. Pentru diabetici, se recomanda 10 g pe zi de faina proa spat macinata de semințe. Se poate face și un ceai din doua linguri de semințe macinate la o cana cu apa fiarta. Se lasa aco perit trei ore, dupa care se da în clocot și se strecoara. Se bea calduț, o data pe zi. Nu se recomanda în timpul sarcinii.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter