Cum a reușit Germania să aibă atât de puține decese cauzate de coronavirus

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Marți, 09 august 2022, 17:34

Germania este țara care, deși are peste 47.000 de cazuri confirmate de coronavirus, are cele mai puține decese – doar 281 până în prezent.

Germania a crescut recent numărul testelor efectuate la 500.000 pe săptămână – iar experții au subliniat deja cât de importantă este testarea masivă a pacienților suspecți de coronavirus.

„Motivul pentru care Germania numără atât de puţine decese în raport cu cel al persoanelor infectate se poate explica prin faptul că noi realizăm multe diagnosticări în laborator”, e explicat virusologul Christian Drosten în cadrul unei conferințe de presă, după cum arată Agerpres.

Citeşte și: Ce greșeală faci atunci când te protejezi de coronavirus

Rata de mortalitate din Germania este foarte redusă, de 0,5%. Între timp, Franța se confruntă cu o rată de mortalitate de 5,9%, Spania de 7,5%, iar Italia de 10,1%. În România, rata de mortalitate este momentan de 2,3%.

Drosten a mai spus că laboratoarele germane au înțeles cât de important este să conștientizeze epidemia și să realizeze cât mai multe teste într-un timp cât mai scurt, potrivit Libertatea. Prin testarea masivă, se pot identifica mai ușor focarele de infecție și pot fi izolați mai eficient purtătorii virusului (chiar și cei asimptomatici).

Foto: 123rf.com

Vezi şi Castelul Hohenzollern – Germania – un loc de poveste, încărcat de istorie!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter