3 reţete delicioase, de preparate care nu îngraşă

De Diana Sorescu, pe

Florin Neby nu este doar expert în sport, ci şi în alimentaţie! Antrenorul vă propune 3 reţete delicioase, slab calorice, pe care le puteţi introduce în alimentaţia voastră. Sunt uşor de preparat, foarte sănătoase şi nu îngraşă!

Reţete delicioase şi dietetice

Omletă dietetică cu legume (masă de dimineaţă)
Totul se bazeaza pe modul de preparare al acestei omlete!Şi aici mă refer la faptul că înlocuim uleiul cu foarte puţină apă în tigaie, iar legumele precum prazul şi morcovul pe care le tăiem în bucăţi mici şi le amestecăm cu oul înainte să le punem în tigaie se ţin pe foc atât cât să prindă o formă închegată împreună cu oul!Nu lăsăm pe foc până începe să se ardă sau să prindă acea culoare caramelizată pentru că acea arsură înseamnă compuşi toxici pentru organism!
3 reţete delicioase, de preparate care nu îngraşă
Ghiveci de legume şi paste (masă de prânz)
La aceasta masă am pregătit un ghiveci ce sunt sigur că în urmatoarea mea zi libera îl voi face din nou, asta pentru că a fost foarte gustos.Să vedem din ce a fost preparat:
Ghiveciul
-la început, am fiert pastele, baby carrots şi broccoli
-am tăiat roşiile, ardeiul, andivele în bucăţi mici, dupa care am adăugat porumb.
-le-am adăugat pe toate în tava în care am aşezat în diverse locuri frunze de busuioc. După toate acestea, am lăsat la cuptor 30 de minute la o temperatura de 130 de grade.
Sos
-am pus într-un bol o lingură de ulei de măsline, 2 linguri şi jumătate de sos de roşii, un vârf de cuţit de oregano, tarhon, cimbru dupa care se am amestecat şi am aşeazat sosul peste porţia din farfurie.
3 reţete delicioase, de preparate care nu îngraşă
Supă de linte (masă de seară)
O telina, 2 morcovi, 2 cepe, 1 ardei, se taie in cuburi mari si se pune la fiert.Linte rosie sau verde se pune la fiert in apa intr-un bol separat de cel al legumelor.Dupa ce apa din bolul cu linte a inceput sa fiarba, se schimba apa si se mai lasa la foc pana ce aceasta se evapora dar si absorbita de boabe! Dupa fierberea legumelor acestea se paseaza manual sau la blender, la fel si lintea iar in timpul pasarii boabelor se adauga sare (dupa gust) si se pun toate in apa in care au fiert legumele impreuna cu ulei, boia dulce, patrunjel si suc de rosii!
3 reţete delicioase, de preparate care nu îngraşă
Atenţie! Aceste reţete nu reprezintă meniul pentru o zi, ci câte o sugestie pentru fiecare masă!
VEZI AICI SFATURILE LUI NEBY CA SA SCAPI DE CELULITA!
AICI RETETA LUI NEBY PENTRU PIZZA CARE NU INGRASA!
Tu ce reţete dietetice ştii?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter