Reuters: Europa redevine epicentrul pandemiei de COVID-19

De Unica.ro, pe

Europa redevine epicentrul pandemiei de COVID-19, în condițiile în care jumătate din cazurile de decese cauzate de boală la nivel mondial se înregistrează aici.

În data de 22 noiembrie, în fața principalelor spitale din Budapesta s-au format cozi interminabile. Acest lucru s-a întâmplat în contextul în care Ungaria a introdus posibilitatea vaccinării la liber, fără programare, iar cazurile de infectare cu coronavirus au crescut. Ungaria a raportat vineri, 19 noiembrie, un număr record de infectări, de 11.289. De vineri până dumincă, alte 27.709 cazuri noi și 392 de decese au fost înregistrate, la o populație de 10 milioane de locuitori. Din totalul populației, 33.172 au murit de COVID-19 de la debutul pandemiei.

Protestele din Olanda și Belgia din weekend au devenit violente, iar Austria a intrat în al patrulea lockdown național, după ce zeci de mii de persoane au ieșit în stradă, pentru a protesta împotriva noilor restricții. Situația nu este roz nici în Germania, unde autoritățile discută despre posibilitatea obligativității vaccinului anti-COVID-19, conform Libertatea.

Rata de vaccinare din Ungaria este sub media Uniunii Europene, aproximativ 5,8 milioane de persoane având ambele doze de vaccin. Oamenii au început să aștepte la cozi pentru a se vaccina. Cu o săptămână în urmă, guvernul ungar a impus purtarea obligatorie a măștii în spațiile închise și introducerea vaccinării obligatorii anti-COVID-19 pentru personalul medical.

Citește și: Cum au votat bolnavii COVID-19 din Danemarca – soluția inventivă a danezilor

Citește și: Deputatul USR Emanuel Ungureanu: „Dacă refuzi vaccinul, atunci când ajungi la spital, plăteşte!”

Citește și: Care este situația spitalelor din România după ce a scăzut numărul cazurilor de COVID-19

Citește și: Primul vaccin anti-COVID-19 sub formă de plasture, dezvoltat de o companie britanică

Cu toate astea, măsurile nu sunt la fel de stricte pe cât a cerut Colegiul Medicilor din Ungaria. Janos Szlavik, reprezentant al principalului spital COVID din Budapesta, a declarat pentru ATV că ar putea fi nevoie de măsuri suplimentare de protecție, pentru a reduce rata de infectare. Tot el a spus că 80-90% din totalul de pacienți cu COVID-19 de la Terapie Intensivă nu era vaccinat.

Reuters subliniază faptul că prim-ministrul Viktor Orban oscilează între impunerea unor măsuri stricte, dar nepopulare în rândul populației, și menținerea redresării economice.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter