Efectele nevăzute ale COVID-19, potrivit unui medic: „Sunt pacienţi care vin după COVID cu infarct miocardic”

De Unica.ro, pe

COVID-19 este o boală care atacă mai ales persoanele care suferă și de alte afecțiuni, fapt care duce la complicații pe termen lung.

Șefa Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) din Târgu Mureș, prof. dr. Theodora Benedek, a spus că pacienții cardiovasculari care fac COVID-19 pot face o formă severă a bolii. Tocmai de aceea, ea recomandă vaccinarea, sfat oferit și de Societatea Europeană de Cardiologie.

Medicul Theodora Benedek a observat că există pacienți care fac infarct miocardic după ce fac COVID-19, motiv pentru care se impune tratarea continuă a pacienților cardiovasculari. În acest fel, nu pot exista sincope, ca în prima parte a pandemiei.

Citește și: Rata de infectare în București a ajuns la 6,33. Ce restricții urmează să fie introduse

Citește și: Medicul Virgil Musta, despre pandemia de COVID-19: „Suntem din nou în al 12-lea ceas”

Citește și: Promisiunile premierului în valul patru de COVID-19: „Vom face faţă, sistemul de sănătate va face faţă”

Citește și: Sunt persoanele vaccinate anti-COVID-19 la fel de contagioase ca cele nevaccinate? Medic: „Nimic nu poate fi mai fals”

„Sunt pacienţi care vin după COVID-19 cu infarct miocardic, tocmai pentru că acest COVID-19 le-a sensibilizat arterele coronare şi au dezvoltat infarct”, a explicat ea, conform Digi24, care citează Agerpres. „Noi, cardiologii, trebuie să facem front comun cu tot corpul medical şi să încercăm să organizăm cursurile de diagnostic, de tratament, de tratament intervenţional, să păstrăm unele dintre proceduri fiindcă nu se poate să laşi pacientul cardiovascular netratat, numai pentru faptul că este pandemie”.

Medicul a mai subliniat și cât de important este ca oamenii să se vaccineze: „Există o declaraţie foarte hotărâtă a Societăţii Europene de Cardiologie în această privinţă, care a fost lansată încă din prima perioadă a pandemiei, când se discuta pe marginea vaccinurilor, dacă sunt sau nu periculoase. Riscul de efecte adverse la vaccin există, nu există un vaccin perfect care să nu dea o reacţie adversă, dar dacă eşti bolnav cardiovascular şi faci COVID-19, riscul de a face o formă severă este mult mult mai mare. Aşa că Societatea Europeană de Cardiologie recomandă cu tărie bolnavilor cardiovasculari să facă schema de vaccinare completă”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter