Doi angajați la un spital din Alaska, reacții adverse la câteva minute după administrarea vaccinului anti-COVID-19

De Unica.ro, pe

Doi angajați de la un spital din Alaska au avut reacții adverse puternice la câteva minute după ce li s-a administrat vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer, conform The New York Times.

Anunțul vine de la autoritățile din SUA. Acestea din urmă au subliniat că aceste două cazuri nu perturbă campania de vaccinare, dar că le-au făcut publice pentru a fi transparenți.

Prima persoană care a avut o reacție adversă a fost o femeie de vârstă mijlocie, care nu avea istoric medical cu alergii. Ea a avut o reacție anafilactică la 10 minute după administrarea vaccinului, la spitalul regional Bartlett din Juneau, Alaska. Reacția s-a manifestat printr-o erupție pe față și pe corp, dificultăți de respirație și o frecvență cardiacă crescută. Deși i s-a făcut o injecție cu epinefrină, simptomele au reapărut, iar femeia a fost internată la ATI. Ea ar urma să fie externată din spital.

Citeşte și: Prima persoană vaccinată anti-COVID-19 din SUA: o asistentă din New York

Cealaltă persoană a prezentat umflături la ochi, senzație de amețeală și iritație pe gât la 10 minute după ce i-a fost administrat vaccinul. Și-a revenit după o oră, după ce a fost tratat cu epinefrină și alte medicamente.

Spitalul din Alaska a administrat momentan 144 de doze de vaccin, urmând să își continue programul ca înainte, după cum a anunțat doctorul Anne Zink, medic-șef al spitalului, citat de Libertatea: „Nu avem planuri să ne schimbăm programul de vaccinare, dozarea sau regimul”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter