Dragoste: Ce motive ai să faci mai mult sex ca de obicei?

De Adina Radu, pe Ultimul update Vineri, 08 aprilie 2022, 14:40

Mulţumită anilor de cercetări, avem deja destule motive ca să facem sex – este distractiv, este o cale bună prin care să te conectezi cu iubitul tău. Dar sexul înseamnă multe beneficii pentru sănătatea ta fizică şi emoţională. Iată de ce ar trebui să te bucuri de mai multe momente intime cu el:
Te ajută să dormi
Sigur lucrurile pe care trebuie să le faci zi de zi ajung să devină un stres atât de mare încât te ţin trează nopţile. Data viitoare când simţi că nu poţi adormi, fă sex. Orgasmul declanşează producţia de oxitocină care, odată eliberată în organism îţi relaxează muşchii, dar te şi eliberează de stres. În plus, atunci când faci sex consumi destul de multă energie, astfel că poţ adormi după aceea mai uşor.
Întăreşte sistemul imunitar
Dacă întreţii relaţii intime cu iubitul tău o dată sau de două ori pe săptămână, cercetătorii au descoperit că nivelul imunoglobulinei din organism este mai mare – imunoglobulina este un anticorp care luptă împotriva răcelilor sau altor infecţii – cu până la 30%.
Sex: Cum îşi poate da seama că ai mimat orgasmul
Sănătos pentru inimă
O cercetare extinsă pe mai bine de 20 de ani a arătat că bărbaţii care fac sex de mai mult de două ori pe săptămână au cu 50% mai puţine şanse să moară din cauza unui atac de cord, comparativ cu bărbaţii care întreţin relaţii intime cu iubitele sau soţiile lor mai puţin de o dată pe lună. În cazul femeilor, sexul creşte nivelul de estrogen din corp, care protejează împotriva bolilor cardiovasculare.

Citeşte mai multe pe pagina următoare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter