Dr. Oz îţi spune ce efect au băuturile energizante asupra inimii

De Unica.ro, pe

Băuturile energizante pe bază de cofeină şi taurină suprasolicită inima, care bate mai tare şi la o oră după ce ai consumat băutura, avertizează dr. Oz pe blogul său.
Copiii şi persoanele cu anumite boli trebuie să evite aceste băuturi„, mai spune dr. Oz.
El face referire la un studiu care a avut loc în Germania pe 18 subiecţi sănătoşi şi tineri. Ei au băut un energizant care conţinea 32 miligrame de cofeină şi 400 miligrame de taurină la 100 de mililitri de produs. Analizele au arătat că la o oră după consumarea băuturii, inima lor încă bătea mai puternic ca de obicei.
Mai precis, ventricolul stâng, responsabil cu pomparea sângelui către restul corpului, „muncea” mai intens după consumarea energizantului.
Cantitatea de cofeină într-un energizant este de trei ori mai mare decât în alte băuturi, de exemplu o cafea. Efectele secundare ale consumului de cofeină includ hipertensiune, puls crescut şi chiar convulsii în cazuri grave„, avertizează dr. Oz.
El spune că nu cunosc efectele pe termen lung ale consumului de energizante, dar recomandă copiilor şi persoanelor cu boli cardiace să evite aceste băuturi. Este vorba în special de cei care suferă de aritmii fiindcă prea multă cofeină poate să ducă la un puls neregulat ce poate fi periculos.
În SUA, s-a constatat că în ultimii ani energizantele trimit tot mai multe persoane la camerele de gardă ale spitalelor. Este vorba în special de adulţi între 18 şi 39 de ani.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter