Dr. Oz te învaţă cum să slăbeşti în funcţie de forma corpului

De Erika Chivu, pe

Dacă ai o siluetă în formă de pară nu vei reuşi niciodată să ai picioare foarte subţiri de topmodel. Dar poţi să arăţi mai bine, dacă urmezi sfaturile doctorului Oz.
Fiecare femeie îşi doreşte opusul a ceea ce are. Dacă eşti slabă îţi doreşti forme feminine, dacă eşti voluptoasă îşi doreşti să fii cât mai suplă. Din păcate, nu are rost să lupţi cu natura. „Niciun regim de slăbire nu îţi va schimba forma corpului, dar poţi să fii mult mai sănătoasă şi să arăţi mai bine dacă faci exerciţiile potrivite şi mănânci corect”, spune dr. Oz pe site-ul său, iar vedetele ne demonstrează că are dreptate.

Silueta în formă de măr

Vedete: Jennifer Hudson, Elizabeth Hurley, Catherin Zeta-Jones, Angelina Jolie, Tyra Banks
Jennifer Hudson, Tyra Banks, Catherine Zeta Jones au silueta in forma de mar

Cum arată

Picioarele sunt subţiri, şoldurile înguste, umerii laţi, sânii mari. Grăsimea se depune în special în partea de sus a coprului, pe abdomen, piept şi faţă.

Dacă ai silueta în formă de măr trebuie să faci sport şi să ai grijă la ce mănânci, nu neapărat ca să arăţi bine, ci pentru sănătatea ta. Grăsimea abdominală este mai periculoasă decât cea depusă pe fese şi coapse pentru că se depune nu doar sub piele, ci şi în interiorul abdomenului – „grăsime viscerală”.
Conform dr. Oz, această grăsime se eliberează mai uşor în sânge şi poate provoca creşeterea colesterolului, rezistenţă la insulină, hipertensiune, probleme care în timp duc la diabet şi boli cardiace. Din fericire, “merele” slăbesc mai repede, aşa că pot evita uşor toate aceste probleme.
Citeşte şi: Slăbeşte în funcţie de personalitatea ta!

Ce execiţii să faci dacă ai siluetă în formă de măr

Dr Oz recomandă cu căldură exerciţiile cardio pentru acest tip de siluetă, adică orice formă de exerciţiu care te face să respiri greu şi să transpiri – mers pe jos, bicicletă, jogging. Acestea sunt importante pentur silueta în formă de măr deoarece “pun inima la treabă”, deci contribuie la sănătatea cardiovasculară. Cele mai eficiente sunt exerciţiile “cu rupere de ritm”, adică atunci când intensitatea variază – mergi încet cinci minute, apoi mergi cât poţi de repede timp de un minut, iar încet cinci minute, etc.
„Siluetele în formă de măr trebuie să evite exerciţiile ţintite, de exemplu abdomenele repetate. Aceste exerciţii nu ard grăsimea de pe abdomen, nu contribuie şa sănătatea cardiovasculară şi pot duce la dureri cronice de spate”, atrage atenţia dr. Oz.

Ce să mănânci ca să slăbeşti

Medicul recomandă grăsimile sănătoase, care se găsesc în peşte, nuci, alune, avocado, uleiuri vegetale. Acestea sunt sănătoase pentru inimă şi ajută organismul la arderea depozitelor de grăsime. În plus, un aport mare de omega 3 opreşte inflamaţia, proces vinovat pentru multe boli moderne. „Merele” trebuie să evite în schimb carbogidraţii, care măresc glicemia. Această siluetă este oricum predispusă la hiperglicemie şi rezistenţă la insulină, primele semne că vei face diabet, aşa că este bine să-şi ţină glicemia sub control. Fără dulciuri, paste şi pâine albă! Când mănânci pâine, trebuie să fie neapărat din cereale integrale.
Citeşte despre silueta în formă de pară în pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter