Dr. Oz: cum să slăbeşti 3 kilograme în 7 zile

De Erika Chivu, pe

În general, dr. Oz nu este de acord cu dietele rapide, dar spune că aceasta nu prezintă niciun pericol. Iată în ce constă.
Această dietă nu presupune înfometare ca alte regimuri rapide. Din contră, ai voie să mănânci pe săturate, însă numai alimente bogate în nutrienţi şi sărace în calorii. Pe lângă faptul că slăbeşti, vei observa că ai mai multă energie şi o stare de spirit mai bună, fără a fi nevoită să suporţi foamea.
Iată care sunt regulile dietei şi cum ar arăta meniul pentru o zi.

1. Regula 90/10

Se referă la faptul că 90% din alimentaţie va consta în alimente bogate în nutrienţi – legume, fructe, seminţe, nuci, fasole, cereale integrale – iar restul de 10% va consta în uleiuri sănătoase, carne şi lactate.

2. Armele secrete

Dr. Oz îţi recomandă să introduci în dietă  trei alimente care îmbunătăţesc arderea grăsimilor. E vorba de fructe de pădure, ceapă şi ciuperci, alimente care „înfometează” celulele grase. Cu cât consumi mai mult din acestea, cu atât slăbeşti mai mult.

3. Detoxifiere cu shake-uri

Ca să slăbeşti rapid trebuie să elimini toate toxinele din corp. Pentru asta, dr. Oz recomandă un shake sănătos şi delicios făcut din rodie, căpşune şi lămâie. Aceste fructe au proprietăţi antioxidante, asigură o digestie bună şi reduc stresul.
Cum prepari shake-ul detofixiant
Amestecă în blender: câteva cuburi de gheaţă, 100 grame suc de rodie fără zahăr, 5 căpşune îngheţate şi o linguriţă cu suc de lămâie.

Ce poţi mânca într-o zi de dietă

Un mic dejun uşor, fără grăsimi – fructe, fulgi de ovăz, seminţe de in, seminţe de floarea soarelui, migdale, nuci. E bine să te abţii de la lapte, ouă sau iaurt.
Prânz care arde grăsimile – leguminoasele (fasole, mazăre, linte) îţi dau o senzaţie de saţietate de durată şi conţin fibre care previn constipaţia.
Cină „verde” – nu trebuie neapărat să te mulţumeşti cu o salată. Găseşte alte modalităţi de a prepara legumele aşa încât să fie pe gustul tău.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter