Dr. Oz: cum să învingi pofta de ronţăit în 4 săptămâni

De Erika Chivu, pe Ultimul update Luni, 22 noiembrie 2021, 14:28

Dacă ai ţinut vreodată o dietă, cu siguranţă ai observat cât de greu îţi este să te abţii de la micile gustări dulci sau sărate. Dr. Oz te învaţă cum să învingi aceste pofte ca să ţii o cură de slăbire eficientă.
„Multe femei nu ştiu că anumite gustări hrănesc poftele şi cu cât le mănânci mai des, cu atât îţi va fi mai greu să rezişti în faţa lor”, spune dr. Oz pe site-ul său.
Deci cu cât mănânci mai multă ciocolată, cu atât mai intensă va fi pofta de „ceva dulce” şi cu cât mănânci mai sărat, cu atât mai apetisante ţi se vor părea sticksurile cu sare. În schimb, dacă faci un mic efort şi le elimini din dieta ta, pofta va scădea în timp până când nu vei mai simţi deloc nevoia de gustări dulci sau sărate. Abia în acel moment vei reuşi să ţii o dietă eficientă.
Iată ce ne recomandă dr. Oz pentru a elimina treptat poftele, în numai o lună.
1. Începe cu sarea, care nu doar îţi hrăneşte pofta de sărat dar e şi periculoasă. În prima săptămână caută să scazi treptat cantitatea de sare pe care o consumi. Nu trebuie să renunţi de tot la ea şi să mănânci alimente fără pic de gust. Dar atunci când găteşti, înlocuieşte o parte din sare cu alte condimente: piper, boia, rozmarin, oregano, cimbru, etc. În ce priveşte gustările, poţi mânca sticksuri cu susan în locul celor cu sare, covrigi cu susan în locul celor cu mac şi sare, etc.
2. În săptămâna a doua, caută să iei gustări mai sănătoase, cu puţine calorii: iaurt simplu, legume şi fructe, nuci şi alune crude, etc. Până te obişnuieşti cu ele, combină-le cu gustările tale preferate: sticksuri cu iaurt, ciocolată cu migdale crude, sărăţele cu legume, etc. Iei un sticks, apoi o lingură de iaurt, o bomboană de ciocolată apoi o migdală. Astfel, te obişnuişti treptat cu noile gustări iar în curând vei începe să pofteşti şi la ce e sănătos.
3. În a treia săptămână înlocuieşte nu doar gustările, ci şi mesele principale cu variante mai sănătoase. De exemplu, în loc să prăjeşti aripioarele de pui, pune-le la cuptor cu multe condimente şi legumele tale preferate. În locul şniţelelor de porc, prepară carnea înăbuşită, cu vin şi legume. Pentru început, ai grijă să mănânci zilnic măcar o masă sănătoasă şi două gustări.
4. A patra săptămână este şi cea mai grea, avertizează dr. Oz. Va trebui să înlocuieşti toate mesele tale obişnuite cu alimente sănătoase. Ca să nu suferi prea mult de poftă, îţi poţi oferi una sau două gustări dulci sau sărate pe zi.
Din a cincea săptămână ar trebui să nu te mai chinuie poftele, deci poţi începe o dietă sănătoasă însoţită de multă mişcare. Iată ce alte sfaturi îţi oferă dr. Oz pentru a-ţi controla mai bine poftele.
• Sigur se va întâmpla să calci strâmb cel puţin o dată. Nu-i un capăt de ţară. Reia-ţi planul de unde ai rămas, având grijă ca măcar următoarele cinci mese sau gustări să fie sănătoase.
• Aruncă toate alimentele „periculoase” pe care le ai în casă. Cu cât sunt mai la îndemână, cu atât te vor tenta mai tare.
• Când nu mai poţi să rezişti în faţa a ceva interzis, bea un pahar de apă.
Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter