Suplimentul alimentar care i-a distrus viața unui bărbat

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 03 decembrie 2018, 11:59
Jim McCants, un bărbat de 50 de ani, care își dorea să-și îmbunătățească stilul de viață, să slăbească și să aibă mai multă energie, a trecut printr-o experiență îngrozitoare, declanșată imediat după ce acesta și-a administrat un banal supliment alimentar.

Ajuns la 50 de ani, bărbatul s-a hotărât să-și schimbe stilul de viață, așa cum a mărturisit într-un emoționant interviu pentru BBC. Își propusese să facă mai multă mișcare și să mănânce mai sănătos.

„Tatăl meu a murit din cauza unui infarct, la 59 de ani. Nu voiam să trec și eu prin asta. Îmi propusesem să am mai multă grijă de mine, pentru a-mi îmbunătăți starea de sănătate”. Așa și-a început bărbatul povestea…

Jim dusese o viață destul de echilibrată până în acel punct, fără excese. Obișnuia să bea ocazional bere, nu fumase niciodată, iar medicamente nu lua decât la recomandarea medicului. S-a gândit să includă în dieta lui niște suplimente alimentare, pentru că auzise de beneficiile ceaiului verde asupra sănătății inimii. Și-a administrat niște pastile naturale, cu ceai verde, despre care auzise că susțin sănătatea inimii, scăderea în greutate și sunt foarte bune chiar și pentru a ține cancerul la distanță, datorită efectului lor antioxidant.

Se simțea bine. Era activ și avea un stil de viață destul de agitat.

Ziua în care a ajuns de urgență la spital

După două sau trei luni de când începuse să ia pastile cu ceai verde, Jim a ajuns de urgență la spital. Era palid și avea un început de icter. Medicul care l-a preluat a presupus imediat că ar putea avea ceva la ficat, așa că l-a întrebat despre stilul lui de viață, iar el i-a spus tot. I-a spus că nu a fumat niciodată, că bea din când în când câte o bere, dar și că se străduiește să aibă o viață mai sănătoasă, așa că a început o cură cu pastile cu ceai verde și face mișcare. Rezultatele analizelor urmau să vină abia a doua zi.

„Ai nevoie de un transplant de ficat. Ai câteva zile la dispoziție, dar nu o săptămână”, i-a spus medicul a doua zi. Pastilele cu ceai verde îi distruseseră ficatul lui Jim.

Bărbatul a mărturisit pentru BBC că transplantul i-a schimbat viața. Acum nu mai e la fel de activ cum era înainte, obosește repede, dar e recunoscător pentru faptul că medicii l-au diagnosticat la timp și șefii îi dau voie să lucreze de acasă.

„Nu mă așteptam la așa ceva. Mă așteptam poate să cheltuiesc aiurea niște bani (n.r. pe pastilele cu ceai verde) sau să nu aibă niciun efect. Erau niște riscuri pe care mi le asumasem. Dar nu m-am gândit niciodată că un supliment natural poate să-mi distrugă ficatul. Aveți grijă, aceste pastile naturale mi-au distrus viața”, și-a încheiat el emoționanta poveste.

pastile cu ceai verde

pastile cu ceai verde

De ce pastilele cu ceai verde pot fi periculoase

Ceaiul verde este consumat, în unele culturi, de mii de ani. Cu toate acestea, profesorul Herbert Bonkovsky, care analizează efectele ceaiului verde asupra organismului, de peste 20 de ani, a dezvăluit pentru BBC că suplimentele alimentare pot fi periculoase, pentru că substanța activă este foarte concentrată în ele.

Conform specialistului, în cazul studiilor pe animale a ieșit la iveală faptul că grăsimea absoarbe o cantitate mare din această substanță activă din ceai verde, fapt care într-adevăr poate duce la scăderea în greutate, însă și la un șoc toxic.

De aceea este foarte important ca oamenii care vor să își administreze singuri tratamente, fie chiar și cu pastile naturale, cum este cazul pastilelor cu ceai verde, să consulte medicul înainte.

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter