Un asteroid va trece pe lângă Terra de Halloween 2018. Are formă de craniu

De Oana Dinu, pe Ultimul update Joi, 11 octombrie 2018, 17:40
Un asteroid cu un aspect ce poate fi ușor confundat cu un craniu se va afla în preajma planetei noastre în preajma sărbătorii de Halloween 2018. 

Prima oară când asteroidul a „bântuit” Pământul a fost în 2015, când s-a aflat la mai puțin de 500.000 de kilometri, iar acum se întoarce, spre bucuria pasionaților de fenomene stranii, conform Digi24.

„Marea rocă spaţială care va trece aproape de Terra de Halloween este foarte probabil o cometă moartă care seamănă în mod ciudat, şi oportun, cu un craniu”, a descris NASA asteroidul în urmă cu trei ani.

Numit 2015 TB145, asteroidul in formă de craniu „are două depresiuni ce pot fi interpretate drept ochi”, așa cum a explicat Ruediger Jehn de la Centrul European pentru Operaţiuni Spaţiale din Germania. Cele două cratere de pe suprafața sa măsoară 100 de metri, iar în total are 600 de metri în diametru.

Anul în aceasta, asteroidul va trece la o distanță de 40 de milioane de kilometri și va fi cel mai aproape de Pământ în data de 7 noiembrie. Pasionații de astrologie care vor să vadă obiectul o pot face cu ajutorul unui telescop, dar tot ce se va observa va fi un punct luminos.

asteroid in forma craniu

 

Pentru amatorii de science fiction din toată lumea, sărbătoarea ce are loc în fiecare an în 31 octombrie, este un bun prilej de a-și testa limitele și emoțiile. Dacă te numeri printre ei, îți propunem 6 jocuri de groază de Halloween 2018.

Citește și: 

Rafael Nadal a sărit în ajutorul sinistraților din Mallorca VIDEO

Lady Gaga, Harry Styles şi Serena Williams vor prezenta Met Gala 2019

Sursă foto: captura Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter