Dr. Oz: Află cum să slăbeşti în timp ce dormi!

Ultimul update Luni, 11 aprilie 2022, 13:33

Somnul nu îngraşă. Ba din contră! Doctor Oz îţi propune un plan în 4 paşi foarte simpli care te ajută să îţi “educi” somnul ca să scapi de kilograme în timp ce dormi.
Studiile făcute de-a lungul timpului demostrează că cei care nu dorm suficient sunt predispuşi la creşterea în greutate şi chiar la obezitate. Un adult are nevoie de cel puţin şapte ore de somn pe noapte, altfel este încetinit metabolismul şi creşte nivelul cortizolului – hormonul stresului care provoacă şi apariţia poftelor.

De asemenea, când nu dormi suficient corpul tău produce în exces un alt hormon, grelina, care creşte pofta de mâncare. Aşadar, ţine cont că indiferent ce dietă urmezi, scăderea în greutate nu se va produce dacă nu dormi suficient.

Tot ce trebuie să faci este să urmezi planul în 4 paşi simpli propus de Dr. Oz. Un somn de calitate te va ajuta să slăbeşti şi să te simţi din ce în ce mai în formă. Iată ce ai de făcut!
1. Determină ora de culcare potrivită!
E foarte simplu să stabileşti ora la care trebuie să te urci în pat. Stabileşte ora la care trebuie să te trezeşti dimineaţa şi pune ceasul să te anunţe cu şapte ore şi jumătate înainte că a venit momentul să mergi la culcare. În acel moment stinge toate luminile, televizorul şi înlătură orice alţi factori care te-ar împiedica să adormi.

2. Calciul şi magneziul

Calciul şi magneziul sunt două dintre cele mai bune remedii naturale care te vor ajuta să dormi. Cele două minerale te ajută să reduci stresul, îţi induc o stare de linişte şi reduc stările de anxietate. Dacă suferi de insomnie, un tratament pe bază de calciu şi magneziu îţi va fi de mare ajutor, aşa că nu ezita să îl încerci!
Citeşte şi despre dieta cu calciu!

3. Antiacidele te ajută să îţi calmezi durerile de stomac

Multe persoane se confruntă, în momentul în care încearcă să adoarmă, cu arsuri la stomac sau indigestie, aşa numitul reflux gastroesofagian. Deşi mulţi nu îşi dau seama, refluxul tăcut poate fi o cauză care îi împiedică să adormă sau să aibă un somn liniştit şi odihnitor. În acest caz antiacidele te pot ajuta să previi durerile de burtă. Pentru a afla dacă suferi de reflux tăcut, Dr. Oz te sfătuieşte să iei un antiacid cu 30 de minute înainte de culcare, timp de şapte zile. Dacă în acest timp nu observi îmbunătăţiri, atunci nu are rost să continui tratamentul.

4. Un ceai calmant înainte de culcare

Valeriana este unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva insomniei, oboselii şi reduce stresul şi stările de anxietate. La fel de eficientă este şi Floarea Pasiunii, o plantă care ajută organismul să se relaxeze, aşa că  bea un ceai preparat din cele două plante cu o oră înainte de culcare.
Vezi şi alte tratamente naturiste pentru insomnie!
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter