Dr. Oz te învaţă cum să trişezi fără să-ţi strici dieta

De Erika Chivu, pe

Prea multe pofte ignorate te fac să te simţi frustrată şi să renunţi la dietă. Află de la dr. Oz cum poţi să mănânci ce-ţi place în timpul dietei fără să distrugi tot ce ai obţinut până atunci.
E bine să mănânci din când în când ce îţi place ca să eviţi frustrările, dar nu trebuie să ajungi la excese. Acestea îţi pot da peste cap toată dieta, distrugând ce ai obţinut cu multă trudă.

Cum trişezi când ţii dietă

Dr. Oz îţi recomandă să alegi în fiecare săptămână o zi dedicată micilor plăceri culinare. „La începutul săptămânii hotărăşte în ce zi vei trişa, astfel încât să ai o motivaţie”, spune doctorul. Astfel, nu rişti să trişezi în restul săptămânii, dar nici nu te abţii total de la ce îţi doreşti.
„Între zilele de răsfăţ trebuie să treacă cel puţin cinci zile”, atrage atenţia dr. Oz.

Fără excese

Dacă îţi permiţi o zi în care să trişezi, asta nu înseamnă să mănânci până ţi se face rău. Ca să eviţi excesele, dr. Oz recomandă să nu mănânci la televizor, în maşină sau direct din frigider. De asemenea, nu mânca din punga. Ca să eviţi excesele, aşază gustarea pe o farfurie mică şi bucură-te de ea.

Ce mănânci când trişezi

Chiar dacă renunţi pentru o zi la dietă, tot trebuie să iei mese regulate – dr. Oz recomandă trei mese şi două gustări în fiecare zi.
Micul dejun – dacă ţi-e poftă de alimente grase, acum e momentul să le mănânci pentru că reprzintă o sursă bună de energie şi ai timp să consumi acele calorii pe timpul zilei. La micul dejun poţi mână şuncă, ouă ochi etc.
Gustarea de dimineaţă – acum e momentul să-ţi satisfaci pofta de sărat şi ca să nu consumi totuşi prea multe calorii, dr. Oz recomandă o gustare compusă din brânză sărată şi biscuiţi integrali.
Prânz – la prânz poţi să mănânci carbohidraţi dacă îţi e poftă de ei – paste, pizza, covrigi, etc.
Gustarea de după-amiază – acum îţi permiţi ceva dulce dacă poftele tale merg în această direcţie. Totuşi, nu uita că dulciurile au multe calorii, aşa că e bine să alegi ceva dietetic, preparat în casă, de exemplu brânză de vaci cu miere şi nuci, iaurt cu fructe, etc.
Cină – bucură-te de proteinele la care ai poftit toată săptămâna. La cină poţi mânca friptură de porc de exemplu, peşte sau orice altă mâncare cu carne care îţi place.
Vezi cum poţi să slăbeşti cu super dieta dr. Oz!
Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter