Dr. Oz: Cum să ai un metabolism mai rapid în doar 6 zile

De Erika Chivu, pe

Nu reuşeşti să te ţii de nicio cură de slăbire? Dr. Oz îţi propune această dietă simplă care îţi va transforma metabolismul în numai o săptămână.
Pentru ca dieta să nu devină un şoc pentru organismul tău, fă zilnic câte o schimbare mică, dar cu efect mare. Un metabolism mai rapid înseamnă că vei arde mai multe calorii fără să faci nimic.

Ziua 1: taie 100 de calorii din dietă.

„Când ţii o dietă prea drastică şi tai multe calorii deodată, organismul intră în panică şi se pregăteşte de înfmetare, deci metabolismul scade”, explică dr. Oz. Cel mai sigur este să începi prin a scoate din dietă numai 100 de calorii, adică să renunţi la o îngheţată pe băţ sau la câteva pătrăţele de ciocolată.

Ziua 2: mănâncă mai multe proteine

Dr. Oz explică: „Corpul nostru consumă de două ori mai multe calorii atunci când digeră proteine, decât atunci când digeră carbohidraţi”. Dacă vrei un metabolism mai rapid ai nevoie de mai multe proteine în dietă, proteine care să înlocuiască o parte din carbohidraţi. De exemplu, înlocuieşte câteva felii de pâine cu o bucată de peşte. Pe lângă proteine, peştele conţine şi grăsimi omega 3, care declanşează producţia de enzime menite să ardă grăsimile.

Ziua 3: începe să mănânci la fiecare 3 ore

Cu cât mănânci mai des, cu atât metabolismuzl tău devine mai rapid. „Aveţi grijă să mâncaţi regulat şi des, trei mese şi două gustpri în fiecare zi. Şi nu uitaţi să luaţi micul dejun cel târziu la o oră după ce v-aţi trezit”, spune dr. Oz. Iată şi programul pe care îl propune el: între 6:00 şi 8:00 – micul dejun; la 10:00 – gustare; între 12:00 şi 14:00 – prânz; între 15:00 şi 17:00 – gustare; între 17:00 şi 19:00 – cină. După ora 20:00 ar fi bine să nu mănânci nimic.
Ce gustări ard grăsimile: un pumn mic de fistic, care e plin de proteine şi acizi graşi mononesaturaţi sau câteva fructe uscate, care conţin fibre şi îţi satisfac pofta de dulce.

Ziua 4: trei băuturi cu gheaţă pe zi

Poate fi vorba de ceai verde, cafea sau apă. Important este să fie reci pentru că temperatura scăzută stimulează corpul să ardă mai multe calorii. Dacă bei ceai verde sau cafea ai încă un avantaj: ambele conţin cofeină, care îţi face metabolisumul mai rapid.

Ziua 5: ia suplimente cu zinc

Acest pas este foarte uşor: nu trebuie decât să iei zilnic o tabletă cu zinc. Acest mineral reduce foamea stimulând producţia de leptină, un hormon care semnalează creierului senzaţia de saţietate.

Ziua 6: începe un program de exerciţii

Sfatul doctorului Oz: reprize de exerciţiis curte, dar intense. „Când faci sport în reprize scurte şi intense, muşchii se trezesc la viaţă, ceea ce îi face să ceară pe loc mai multe calorii şi să le consume mai rapid.” Ce exerciţii poţi să faci: un dans scurt şi foarte energic, mers rapid pe un o pantă abruptă, etc.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter